Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde milletvekillerinin vatandaşla buluşmasını sağlayan vekil odaları hizmete girdi.
Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde milletvekillerinin vatandaşla buluşmasını sağlayan vekil odaları hizmete girdi. Vatandaşla görüşen ilk vekil CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan oldu. Bu projenin demokrasi adına çok önemli olduğuna işaret eden Tayan, “Nilüfer Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey’e, milletvekillerine Bursa’da böyle bir yer tahsis ettiği için teşekkür ediyorum. Bu demokrasi adına çok önemli. Türkiye’nin birçok meselesi var, vatandaşların sorunları var. Bu binada vatandaşlarımızla bir araya gelerek, onların meselelerini parti meclisimize taşıyarak çözmek için uğraşacağız” dedi.
Vatandaşlarla genellikle Ankara’da görüşme fırsatı bulduklarını dile getiren Tayan, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde vatandaşların derdini dinliyorduk. Bundan sonra TBMM’nin tatil olduğu günlerde Bursa’da bu binada zamanımızı ayırarak vatandaşlarımızın sorunlarını çözmeye çalışacağız. Bu bir demokrasi hareketidir. Burası bir demokrasi evidir. İçinde bulunduğumuz mekan, halkın içinde olmak, halkın ayağına gitmenin çok önemli simgesidir. Ben de Bursa milletvekili olarak, CHP’nin başarısı, halkın sorunlarının çözümü için belediye başkanımızın tahsis ettiği bu mekanda sık sık halkımızla buluşacağım” diye konuştu.
“DEMOKRASİ YERELDEN BAŞLAR”
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise, Türkiye’nin en önemli meselesinin demokrasi olduğunu ifade ederek, “Burası bir demokrasi evi. Nilüfer Belediyesi olarak demokrasinin yerelden başlayacağı düşüncesiyle bu projeyi başlattık. Meclis’te grubu bulunan partilere birer oda yaparak halkla bir araya gelmelerini sağlayacak bu projeyi başlattık. Bugün ilk günümüz. Heyecanlıyız. Milletvekillerimiz vatandaşlarla bir araya gelecekler” dedi.
Milletvekillerinin bir siyasi partinin binasında değil, belediyede halkla bir araya gelmesinin çok anlamlı olduğuna işaret eden Bozbey, “Hem siyasi parti genel başkanlarına, hem il başkanlıklarına, hem milletvekillerimize ayrı ayrı çağrı mektubu yolladık. Parti genel başkanları, milletvekillerini teşvik etsinler diye çağrıda bulunduk. Diğer siyasi partilerden ve vekillerden henüz bir cevap gelmedi. Biz bunları değerlendiriyoruz. Gelen taleplerimizi kendilerine ileteceğiz. Milletvekillerinin halkla buluşmasına imkan sağlayacağız. Vatandaşlarımız hangi milletvekili ile görüşmek istediklerini belediyemizi bildirip randevu talep edecek, biz de milletvekillerimize bunu bildireceğiz” şeklinde konuştu.