Hasan BOZBEY/ ORHANGAZİ,(Bursa),() - IRAK’ta stadyum inşaatında çalışırken kaçırılan ve 28 gün aradan sonra serbest bırakılan 16 Türk işçinin arasında yer alan Ender Gündoğan, Orhangazi’deki evine ulaştı. Evli ve 2 çocuk babası Ender Gündoğan, kaçırılarak gözaltında tutuldukları 28 günlük dönemde kendilerine çok iyi davranıldığını, hasta olan arkadaşlarına ilaç dahi tedarik ettiklerini ve evine kavuştuğu için mutlu olduğunu söyledi.
Irak'ın başkenti Bağdat'ta kaçırılan, aralarında 46 yaşındaki Orhangazili işçi Ender Gündoğan’ın da bulunduğu Türk işçiler 28 günlük esaretin ardından serbest bırakılmıştı. Eylül ayı başında çalıştıkları inşaat şantiyesinde alıkonulan 16 işçi, önceki gün Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliğine ait araçlarla bulundukları yerden alınıp elçilik binasına, oradan da Ana Uçağı ile Ankara’ya getirilmişlerdi. Türkiye’ye getirildikleri gün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın misafiri olan ve daha sonra geceyi Ankara’da geçirdikten sonra gün içinde sağlık kontrolünden geçirilen Orhangazili işçi Ender Gündoğan daha sonra çalıştıkları şirketin kiraladığı özel bir araçla Orhangazi’ye doğru yola çıktı.
2 KARDEŞİ İLE BİRLİKTE ORHANGAZİ’YE GELDİ
Ender Gündoğan Ankara’daki işlemlerin ardından akşam saat 22.30 sıralarında Arapzade Mahallesi’ndeki evine ulaştı. Ender Gündoğan’ın kardeşleri Soner Gündoğan, Önder Gündoğan ve kız kardeşi Canan Günaydın’ın karşılamaya gittiği 2 çocuk babası Ender Gündoğan evine kavuşmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu belirtti.  Gündoğan yaşadıklarını şöyle anlattı: "Orada bize çok iyi baktılar. Hasta olduk ilacımızı getirdiler, yemeğimizi getirdiler, ne istediysek hep ayağımıza geldi. Yani kötü davranmadılar. Kaçırma amaçlarıyla ilgili hiçbir şey söylemediler."

FOTOĞRAFLI