GÜMÜŞHANE (AA) - Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TSK'nın 2033 yılına yönelik yapılanma çalışması bulunduğunu söyleyerek, "Parçalı birlikleri bir arada toplamak ve ülke savunmasının da gerektirdiği unsurlar da dikkate alınarak, büyükşehirlerden diğer illere taşınması yönünde bir çalışma var" dedi.

Bakan Yılmaz, Bayburt programının ardından geldiği Gümüşhane'de Vali Yücel Yavuz'u makamında ziyaret etti. Yavuz'dan şehrin sorunları hakkında bilgi alan Yılmaz, buradan yürüyerek belediyeye geçti. Belediye Başkanı Ercan Çimen tarafından şehirdeki çalışmalar hakkında bilgilendirilen Bakan Yılmaz, bir gazetecinin bazı askeri birliklerin büyükşehirlerden başka şehirlere taşınmasına ilişkin sorusu üzerine, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yeniden yapılanma çalışmalarının olduğunu ifade etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde, 2033 yılına yönelik yapılanma çalışması yapıldığını vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bu çalışma henüz tamamlanmadı. Buradaki ana gaye şu. Çok parçalı silahlı kuvvetlerimizin birlikleri var. Bu parçalı birlikleri bir arada toplamak ve ülke savunmasının da gerektirdiği unsurlar da dikkate alınarak, büyükşehirlerden diğer illere taşınması yönünde bir çalışma var. Henüz daha tamamlanmadı. Gönlüm arzu eder ki Bayburt’ta, Gümüşhane’de Yozgat’ta, Ardahan’da isimlerini saymadıklarım alınmasın ama silahlı birliklerin gelmesiyle birlikte ekonomisinin canlanacağı düşünülen illere taşınmasının doğru olacağını düşünüyorum"