Beykoz Riva’da, meme kanserine yakalanan kadınların psikolojisini işleyen belgesel için kamera karşısına geçen kadınlar, saçlarını kazıttı.
Meme kanserine yakalanan kadınların yaşadığı psikolojiyi anlatmak amacıyla çekilen belgeselde yer alan kadınlar saçlarını kazıttı. Belgeselde yer alan ana karakterlerin yanı sıra, yönetmen Nejla Demirci de destek için saçlarını kazıttı. İngiltere’de yaşayan Nimet Polat adlı kanser hastası kadın da projeye destek vermek için Londra’da saçlarını kazıttı.
Çekimleri devam eden belgesel ile özellikle hastalığın teşhis, tedavi ve iyileşme dönemlerinde kadınların yaşadığı fizyolojik-psikolojik travmanın hafifletilmesinde etkin olma hedefleniyor. Belgesel, bir yandan meme kanseri ile mücadele eden ana karakterin tedavi sürecini takip ederken, diğer yandan tedavisi tamamlanarak hayatına devam eden farklı kadınların hikayelerini de paylaşıyor.
Belgeselde hastaların kanseri kabullenerek, mücadeleye dair ipuçları sunuyor. Hastaların yakın çevre ile olan iletişimi, yaşadıkları fiziksel ve psikolojik değişiklikler belgeselin odağını oluşturuyor. Belgeselin sonbaharda ise tamamlanması bekleniyor.