Aydınlı genç karateci Meryem Mayda Toplu, Manisa’da yapılan Yıldızlar ve Gençler Karate Grup Müsabakalarında birinci oldu.
2014 - 2015 eğitim öğretim yılı Okullar Arası Karate Grup Şampiyonası, Manisa’da 16 ilin katılımıyla yapıldı. Aydın’da Mimar Sinan Spor Salonu’nda yapılan Okullar Arası Küçükler-Yıldızlar-Gençler Karate İl Birinciliği Müsabakalarında kategorilerinde 1’inci olan sporcular, Manisa’da Aydın’ı temsil etti. Grup müsabakalarında Aydın’ı başarıyla temsil eden 12 yaşındaki Meryem Mayda Toplu, kategorisinde 1’inciliği elde etti. Toplu, bu başarısıyla 28 Şubat - 01 Mart 2015 tarihleri arasında Samsun’da yapılacak olan Türkiye Karate Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.
Başarılı sporcu Meryem Mayda Toplu ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Karate Antrenörü Mustafa Özsun, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nü ziyarette bulundu. Ziyarette Spor Şube Müdürü Selami Balkan, başarılı sporcuyu ve antrenörünü tebrik etti. Türkiye’nin 16 ilinden gelen sporcularla yarışan Meryem Toplu’nun büyük bir başarıya imza attığını belirten Balkan, Samsun’da yapılacak olan Türkiye Şampiyonasında da 1’incilik alarak ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğini kaydetti.
Karate antrenörü Mustafa Özsun da, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne vermiş oldukları tüm desteklerden dolayı teşekkür etti. Özsun, yapılacak Türkiye Karate Şampiyonasında 1’incilik sözü verdi. İl Müdürlüğü tarafından dereceye giren sporcuya hediye takdim edildi.