Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, ADÜ Nazilli Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen ‘Akvaryumdan Denize Söyleşiler’ adlı konferansta, Kent yönetiminde Halkla İlişkiler uygulamalarını anlattı.
Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli Meslek Yüksekokulu ‘nun düzenlediği ‘Akvaryumdan Denize Söyleşiler’ adlı konferansa Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Özçağ, ADÜ Nazilli İ.İ.B.F. Dekanı Doç. Dr. Etem Karakaya ve Kuyucak Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç Emin Kömürcüler Öğretim Görevlileri ve öğrenciler katıldı.
Nazilli Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen ‘Akvaryumdan Denize Söyleşiler’ adlı konferans Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli Sümer Kampusu Konferans Salonu’nda yapıldı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık üniversite öğrencilerinin Kent yönetiminde Halkla İlişkiler uygulamaları, yerel yönetimlerle ilgili soruları yanıtladı.
Etkinlikte, öğrencilere belediyecilik deneyimlerini paylaşan Alıcık Kent yönetiminde Halkla İlişkiler uygulamalarında halkla doğrudan iletişim kurmanın etkin olduğunu belirtti. Alıcık doğrudan iletişimin en güzel örneğini Nazilli Belediyesi olarak yaptıkları sosyal belediyecilik hizmetleri kapsamında yapılan çalışmaları örnek gösterdi. Nazilli Belediyesinin pek çok alanda projeler üretip hizmetler yapmasına karşın görsel ve yazılı basında çıkan haberlerin etkinliğinden öte Nazillili bayanlar için düzenledikleri şehir gezisi ve Kent Konseyi oluşturulan meclis guruplarının işlevlerini anlatan Başkan Alıcık; “Belediyemizin Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından bayanlara özel kentimi tanıyorum adlı bir proje uyguladık. Bu uygulamada birebir iletişim kurduğumuz bayanlar hizmetlerimizi yerinde gösterip inceleme olanağını verdik. Bayanlarımız şehirde bilmedikleri görmedikleri yerleri öğrenmenin yanı sıra kendilerini bir günlüğüne de olsun özel hissettirecek şekilde ağırladık. İnanın bu güne kadar birebir iletişimin bu kadar etkin olduğunu düşünmemiştim ancak yaşadıklarımız bunu bize gösterdi. Her ne olursa olsun etkin iletişim yerel yönetimlerde çok önemlidir” dedi.
Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programda; yeni büyükşehir kanunu, belediye mevzuatı, Nazilli’nin sorunları Nazilli Belediyesinin hizmetlerini, yerel yönetimleri, yerel yöneticiliği ve hatta gündemdeki konularla ilgili pek çok soruya yanıt veren Haluk Alıcık’ a konferans sonunda Nazilli Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Özçağ plaket ve çiçek takdim etti.