“Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması” ve “Kur’an’ın Genç Muhafızları Hafızlık Yarışması”nda kendi illerinde düzenlenen yarışmalarda birinci olan 11 İmam Hatip öğrencisi Bolu’da yarıştı. Dereceye giren öğrencilere belgeleri ve ödülleri Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili İsmail Karagöz tarafından verdi.
Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen Bolu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen “Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması” ve “Kur’an’ın Genç Muhafızları Hafızlık Yarışması” Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kültür Merkezi’nde yapıldı. Bölge birincisinin seçildiği yarışmaya kendi illerinden gelen 11 İmam Hatip Lisesi öğrencisi katıldı.
Yarışma sonunda Genç Bilaller “Ezan Okuma Yarışması” dalında Kastamonu Taşköprü’den Enes Garpaslan birinci, Ankara Çubuk’tan İbrahim Güler ikinci ve Ankara Pursaklar’dan yarışmaya katılan Enes Aydoğan üçüncü olurken, Genç Muhafızları Hafızlık Yarışması’nda ise Gerede’den Nurullah Açıkalın birinci, Kastamonu Tosya’dan Özgür Kara ikinci ve Ankara Yenimahalle’den yarışmaya katılan Mustafa Kahraman da üçüncü seçildi.
Dereceye ve ödülleri Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili İsmail Karagöz tarafından verdi.