Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından TOKİ’de yaptırılan ’Genç KAYMEK Gençlik Merkezi’, 7 Mart Cumartesi günü düzenlenecek olan törenle hizmete açılacak.
TOKİ Bölgesi’nde çok önemli bir sosyal ve kültürel merkez görevi üstlenecek olan gençlik merkezi hakkında bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, belediye olarak şehrin sosyal hayatına canlılık katacak projelere büyük önem verdiklerini ifade ederek, "Belediyelerin görevi sadece yol yapmak, çöp toplamak, su ve kanalizasyon gibi altyapı işlerini yapmaktan ibaret değildir. Bu tür fiziksel ihtiyaçlar elbette yerine getirilecek ama bir belediye başkanı, yönettiği coğrafyadaki insanların sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak projeler de yapmak zorundadır. Gençlerine, çocuklarına, kadınlarına, yaşlılarına kısacası toplumun herkesimden insanlara sosyal olarak daha iyi imkanlar sunacak tesisler yapmak ve işletmek zorundadır. Yaptığı her iş ulusal çapta ses getiren ve ödüller alan KAYMEK’te Genç KAYMEK adı altında yeni bir bölüm oluşturuldu. Bu kapsamda Mimarsinan TOKİ Bölgesi’nde yapımı tamamladığımız gençlik merkezinin açılışını yapacağız. 4 bin m² alana sahip ve aynı anda 300’den fazla öğrencinin ders görebileceği 8 dersliği olan merkezde ayrıca digital sınıflar, farklı aktivite ve oyun alanları ile çok büyük bir kütüphane var. Bu özellikleriyle Kayseri’deki belki Türkiye’deki en büyük Gençlik Merkezi olacak. Tüm hemşehrilerimizi Cumartesi günü hem törene katılmaya hem bu çok özel gençlik merkezini gezmeye davet ediyorum" dedi.
NELER VAR?
4 bin m² alana sahip TOKİ Gençlik Merkezi’nde 300 öğrencinin aynı anda eğitim alabileceği 8 dersliğin yanısıra interaktif kütüphane, okuma salonu, oyun salonu, serbest etkinlik merkezi, 130 kişilik sinema ve konferans salonu, playstation odası ile kafeterya yer alıyor.
TÖREN CUMARTESİ GÜNÜ
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından TOKİ’ye kazandırılan bu gençlik merkezinin açılışı 7 Mart Cumartesi günü saat 13.00’de başlayacak olan törenle yapılacak.