Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, kent genelinde kanalizasyon, kanalizasyon baca yükseltimi ve yağmursuyu drenaj hattı yenileme çalışmalarına devam ediyor.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ) Barguzu Caddesi, Hatansuyu Mahallesi Abacılar Sokak, İlyas Mahallesi Emgirgan Sokak, Fahri Kayahan Bulvarı Belediye Nikah Sarayı önü, Çilesiz Mahallesi Buket ve Damla Sokak, Çavuşoğlu Mahallesi Sanayi Caddesi ve Şeyhbayram Mahallesi Elalmış Sokak’ta yaptığı çalışmalarda yaklaşık 3 bin metrelik çalışma gerçekleştirildi. MASKİ kanalizasyon baca yükseltiminin yanı sıra, 40 adet de yağmursuyu drenaj hattı mazgal yerleştirmesi yaptı.
MASKİ İçmesuları Dairesi Başkanlığı ve MASKİ Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, yaz aylarının gelmesiyle birlikte çalışmaların hızlandığını ifade ederek, Malatya’nın gelecek 50 yılı için çalıştıklarını kaydetti. Su ve kanalizasyon çalışmalarının 7/24 aralıksız devam ettiğini kaydeden Dr. Özdemir, “Şehrimizin alt yapısını yeniliyoruz. Hummalı bir çalışma içerisinde olan tüm ekibimiz özverili ve gayretli bir şekilde aralıksız çalışıyor. Gece gündüz demeden çalışmalar sürdürülüyor. Çalışmalarımızda bizlere desteğini esirgemeyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır başta olmak üzere, emek sarf eden tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çalışmalar sırasında mevcut yolda kazı çalışması, ardından ise boru yenilemesi yapılıyor. Her alanda çalışmalarımız devam ediyor” dedi.