Bahri KARATAŞ/İZMİR, () - İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde 2011 yılının temmuz ayında Fevziye Cengiz'in gözaltına alındığı Polis Merkezi'nde dövülmesine ilişkin 4 polis hakkında açılan 'işkence ve eziyet' davası ile görevli polis memurlarına karşı Cengiz'in 'basit yaralama' ve 'hakaret' suçu işlediği iddiasıyla 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, mahkeme başkanı üçüncü kez değiştiği için yine karar verilemedi. Duruşma karar için mayıs ayına ertelendi.
İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün 13'üncüsu yapılan duruşmaya, 4-9 yıl arasında hapis istemiyle tutuksuz yargılanan sanık polislerden Tekin D. ile avukatlı Tolga Yurdakul, 16.5 yıl hapis cezası istemiyle yargılanan şikayetçi sanık Fevziye Cengiz, avukatları Hanife Yıldırım, Suat Çetinkaya ve Zeynep Sedef Özdoğan katıldı. Cumhuriyet Savcısı Göksel Er, 5 Haziran 2014 verdiği mütalaasını tekrar etti. Polisin avukatı Tolga Yurdakul, diğer müvekkilleri Beyit S. ve Hakan Y.'nin hava muhalefeti nedeniyle İstanbul'dan gelemediklerini söyledi.
Mahkeme başkanı Cevdet Ekizoğlu'nun, kısa süre önce mahkemeye başkan olarak atandığını, dosyayı kapsamlı şekilde incelemek istediğini belirtmesi üzerine, Fevziye Cengiz'in avukatlarından Zeynep Sedef Özdoğan karardan önce olaya dair görüntülerin de izlenmesi gerektiğini, görüntülerin izlenmesinden sonra savunma yapmak istediklerini ifade etti. Mahkeme Başkanı, duruşmayı mayıs ayına ertelerken, sabah görüntülerin izleneceğini, öğleden sonra da tarafların savunmasının alınarak karara varılacağını bildirdi.
DÖRDÜNCÜ KEZ ERTELENDİ
Geçen temmuz ayındaki duruşmada, Mahkeme Başkanı Mustafa Hakan Uğur'un HSYK kararnamesiyle mahkeme başkanlığından alındığını hatırlatıp, "Yetkim değişti, geçici yetkiyle çalışıyorum. Giderayak böyle bir dosyada karar vermek benim için etik olmaz" diyerek davayı ertelemiş, ekim ayındaki duruşmada savcı izinli olduğundan yerine bakan savcı mütalaayı tekrar edemeyeceğini belirtmesi üzerine davada karar verilememiş, aralık ayındaki duruşmada ise mahkeme başkanı Akar Karasu kısa süre önce atanması nedeniyle duruşmayı bugüne ertelemişti. Akar Karasu'da son kararnamede başka ile düz hakim olarak atanmıştı.

FOTOĞRAFLI