Teknesiyle dünya turu yapan ilk Türk olan Sadun Boro son yolculuğuna uğurlanırken, denizde oluşturulan kortejle cenaze son kez koylardan geçirildi.
Mesanesindeki kanser bulgusu nedeniyle 2 yıldır İstanbul ve Marmaris’te zaman zaman tedavi gören ünlü denizci Sadun Boro, durumunun ağırlaşması nedeniyle geçtiğimiz hafta Marmaris’deki özel bir hastaneye kaldırılmıştı. Boro, 5 Haziran Cuma günü Muğla’nın Marmaris ilçesinde tedavi gördüğü hastanede 87 yaşında hayatını kaybetmişti.
DENİZDE KORTEJ DÜZENLENDİ
’Yedi Denizin Efendisi’ olarak alınan Sadun Boro için denizci dostları bir uğurlama programı hazırladı. Boro’nun Türk bayrağına sarılı tabutu, Ahu Hastanesi’nden sabah saatlerinde alındıktan sonra, Marmaris’e 22 kilometre uzaklıktaki köyü olan Karacasöğüt’e getirildi. Gökova Yelken Kulübü’ne bağlı teknesi ’Sonbahar’a alınan Boro’nun cenazesi, ardından gulet, tırhandil, sportif yelkenliler ve balıkçı piyadelerinden oluşan refakat filosu eşliğinde Boro’nun çok sevdiği ve yaşadığı koylar dolaşılarak ömrünün büyük bölümünü geçirdiği Okluk Koyu’na getirildi. Çok sevdiği koylarda son kez dolaştırılan Boro’nun cenazesi denizde oluşturulan kortejin ardından yeniden kıyıya getirildi. Sadun Boro’yu son yolculuğuna uğurlamak için denizden ve karadan gelenler ikinci tören için Boro’nun köyü olan Karacasöğüt’te buluştu. Boro, ikindi namazına müteakip düzenlenecek törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacak.