Erzurum otobüs terminalinde görev yapan taksiciler, otobüs şirketlerinin servis kaldırması nedeniyle iş yapamamaktan yakınırken, sözleşmelerindeki tazminat sebebiyle iş bırakamıyor.
Erzurum otobüs terminalinde yaşadıkları sorun nedeniyle Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Naci Altay’ı ziyaret eden taksi şoförleri, çaresiz kaldıklarını belirterek yetkililerden yardım istediler. Taksicilerin dertlerini dinleyen oda başkanı Naci Altay, yaşanan sorunun bir an önce çözülmesi gerektiği artık zamanın kalmadığını belirterek sözlerine şöyle devam etti. “Bu arkadaşlarımızı götürüp noterde sözleşme yaptılar. Şu şartları kabul edin, bayrağımızı asalım, ruhsatımızı çıkaralım, daha güzel olacak bu sözleşme iptal olacak. Öyle bir duruma getirdiler ki servis araçlarıyla aynı yere koydular. Bizim talebimiz iş yapamıyoruz verdiğimiz 21 bin lira paramızı iade edin zaten burada taksiye ihtiyaç yok. Bırakın gidelim. Bize öyle sözleşme yaptırdılar ki, sözleşmeden bizimde haberimiz yoktu. Ayrıldığın zaman 21 bin Euro isteniyor. Belediye Başkanı, Başkan Yardımcılarıyla konuştuk nereye kadar giderse oraya kadar gideceğiz. Benim esnafım çok mağdur siftah yapmadan evine gidiyor. 3-4 tane öğrencileri var. Bu haksızlığa birinin dur demesi gerekiyor. 2 aydır kirayı ödeyemiyoruz. Kişi başı 332 lira para veriyoruz. Elektrik su ve doğalgaz parasını kendimiz veriyoruz. Bugüne kadar 25 taksi toplam 800 bin lira ücret ödedik.” dedi.
Otobüs terminalinde iş yapamadıkları için mağdur duruma düştüklerini ifade eden taksiciler, otobüs firmalarının servislerinden dolayı iş yapamadıklarını söylediler. Taksiciler,“ Biz ekmek paramızı kazanamıyoruz. Burada iş yapamıyoruz ama terminal yönetimi tarafından belirlenen aidatı bile ödeyemiyoruz. Otobüs servisleri nedeniyle kimse taksiye binmiyor. Burada durağımızı kapatıp gidelim diyoruz ama sözleşmedeki tazminat gereği bırakıp gidemiyoruz. Şuanda elimiz kolumuz bağlandı. Yetkililerden yardım istiyoruz.” şeklinde konuştu.