Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasından önemli başlıklar şöyle:

"Herhangi bir şekilde gücün tekelleşmediği, güçler ayrılığı prensibinin en iyi şekilde gerçekleştirildiği bir anayasaya ihtiyacımız var. Gücün tek meşruiyet kaynağının halk olduğu, halkın onayını almamış hiçbir mekanizmanın, hiçbir vesayet odağının meşruiyet kazanamayacağı bir yapı öneriyoruz."

-"Net 1300 liraya çıkarılan asgari ücrette işverene yüklenen maliyete ilişkin olarak, "İşverene ek maliyetin 115 lirasını hazineden karşılayacağız"

"Cuma günleri mesai saatinin ibadet özgürlüğümüzü etkilemeyecek şekilde düzenlenmesi için taslak hazırladık. Ama mesaiden de hiçbir kayıp yaşanmayacak. Allah hayırlı mübarek etsin. Cuma namazlarında edilen duaları da kabul bulsun" açıklaması yaptı.

-Biz söylediğimizi yaparız yaptık, yapıyoruz, yapacağız inşallah. Uzay sistemleri entegre sistemi açtık Türksat 4 Uydusunu uzaya fırlattık. Ulaşılamaz denemez hedeflere ulaştık. Yüksekova havalimanını açtık. Dünyada ilk defa askıda su getirme projesi olarak KKTC'ye su getirdik. Bir kez daha yeni yılın ilk toplantısında KKTC'ye selamlarımı iletiyorum.

-Yurt dışı ziyaretlerimiz hız kesilmeden devam etti. 19 ülke ziyaret edildi. AB alanında gelişmeler yaşandı ve bu ivme devam ediyor beş faslın daha açılması için yoğun çabamız devam ediyor. Sırbistan ile ilişkilerimiz büyük önem arz ediyor. Bu ilişkilerin tarihi arka planı var ekonomik alanda ciddi bir potansiyel var. İnşallah bu ticaret hacmini 1 milyar dolar seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz.


-2015 yılında iki genel seçimi birlikte gerçekleştirdik halkımızın verdiği mesajı aldık ve gereğini yerine getirmeye çalıştık. Ülkemizi hükümetsiz bırakmamak adına sorumluluk aldık ve gereğini yerine getirdik. Diğer partilerin elini taşın altına koymaktan kaçındığı zamanlar biz elimizi taşın altına koyduk nihayet 1 Kasım'da millet emaneti Ak Parti kadrolarına tevdi etti.

Her zaman ifade ettiğimiz gibi Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok AK Parti bu sorunları çözmeye taliptir. Var gücümüzle çalışacağız. Büyük bir tecrübe ve özgüvenle yolumuza devam ediyoruz. 2016 yılı eylem ve reform planımızı yayınladık. İlk bir haftada çeşitli vaatlerimizi yerine getirdik ve diğer vaatleri de aşamalı olarak yerine getireceğiz. Her Bakanlar Kurulunda bunları değerlendireceğiz ve vatandaşımıza verdiğimiz sözden bir adım dahi geri atmayacağız. İki haftada vaatlerin yüzde 30'u gerçekleşti. Reformların yüzde 25'i gerçekleştirildi. Milletimize verdiğimiz sözleri harfiyen yerine getirdik ve getirmeye devam edeceğiz.