Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, düzenlediği basın toplantısında 2015 yılı çalışma sezonu içerisinde ilçeye yönelik yapılacak hizmetleri basınla paylaştı.
Kaymakam Zengin, makamında düzenlediği basın toplantısında İŞKUR tarafından istihdama yönelik Erzurum genelinde gerçekleştirilecek proje kapsamında girişimleri sonucu 30 personel alımı yapacaklarını aktarırken 2015 çalışma sezonunun ilçe açısından oldukça verimli geçeceğine yönelik değerlendirmelerde bulundu.
İŞKUR PROJESİ KAPSAMINDA 30 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK
Daha önce Belediye, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü ve Orman İşletme Müdürlüğünün İŞKUR projesi kapsamında personel istihdam ettiğini belirten Kaymakam Mehmet Gökhan Zengin, “Bu kurumlarımızda istihdam edilen arkadaşlarımız zaten çalışmaya devam ediyorlar. Erzurum genelinde yine İŞKUR projesi kapsamında gerçekleştirilecek personel alımından ilçemiz adına yararlanmak amacıyla girişimlerimiz sonucu 30 kişi kadar arkadaşımızı yine istihdam edeceğiz. 9-18 Şubat tarihleri arasında başvuruları alınacak. Şubat ayı sonuna doğru da bu arkadaşlarımız işlerine başlamış olacaklar. Noter huzurunda yapılacak olan 30 kişilik personel alımı sonrası istihdam edilecekler, proje süresi ne kadar ise o süre kadar Kaymakamlığımız, Toplum Sağlığı Merkezi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız bünyesinde çalışacaklar. Asgari ücret alacak bu proje ile Oltu’ya ne kadar girdi sağlarız, onun çabası içerisindeyiz.” Dedi.
OLTU’YA MOBESE SİSTEMİ KURULACAK
Erzurum’un kuzeyindeki ilçelerin merkezi konumunda olan Oltu’nun Göle-Ardahan güzergâhında olması nedeniyle oldukça aktif bir hareketliliğin yaşandığını kaydeden İlçe Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, ilçeye kurulacak bir MOBESE sisteminin oldukça önemli bir ihtiyaca cevap verebileceğini düşündüklerini söyledi.
MOBESE Sistemi ile ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü, Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü ve Valilik ile yaptıkları değerlendirme sonucu konunun İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın talimatı sonucu karara bağlanarak onaylandığı aktaran Kaymakam Zengin, “2015 yılı çalışma sezonu ile birlikte ihalesi yapılarak kurulum aşamasına geçmiş olacak. Oltu’ya kurulacak MOBESE sistemi çok gelişmiş entegre bir sistem. Bunun içerisinde plaka okuma sistemi var.” Şeklinde konuştu.
Oltu’nun oldukça huzurlu bir ilçe olduğuna vurgu yapan Kaymakam Zengin, MOBESE Sistemi sayesinde suç oranlarının daha da azalacağını, hem ilçenin güvenliği hem de işleyiş anlamında ilçeye katkı sunacağını belirtti.
HASTANE VE EMNİYET’E ARAÇ DESTEĞİ
Olut Devlet Hastanesine İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 2 adet sıfır ambulans ile bir adette hasta evde bakım aracı gönderildiğini ifade eden Kaymakam Mehmet Gökhan Zengin, Emniyet Müdürlüğünce de Çocuk Büro’da kullanılmak üzere bir adet doblo araç takviyesi yapıldığını kaydetti.
Hastane ve sağlık hizmetleri, 112 Acil servis ve hasta nakil hizmetleri bakımından Oltu Devlet Hastanesinin çevre il ve ilçeler baz alındığında oldukça hareketli ve hasta yoğunluğu açısından geniş bir bölgeye hizmet verdiğine işaret eden Kaymakam Zengin, “Bu hizmetlerin sağlıklı ve etkili bir şekilde yürütülmesini çok önemsiyoruz. Bu çerçevede emek veren, desteğini esirgemeyen değerli büyüklerimize teşekkür ediyoruz. Memleketimize hayırlı olsun” dedi.
Kaymakam Zengin, son olarak Yeni Hükümet Konağı Projesi’nin çalışmalarına devam ettiklerini ve en kısa sürede yıkım işlemlerine başlanıp, projenin bir buçuk-iki yılda bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.