Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Gine-Bissau İdari Reform ve Kamu Çalışma Bakanlığı’na büro malzemesi ve donanım desteğinde bulundu.
Batı Afrika’da yer alan En Az Gelişmiş Ülkelerden (EAGÜ) biri olan Gine Bissau’da, iç savaş ve politik istikrarsızlık ekonomiyi olumsuz yönde etkilerken, söz konusu ekonomik sıkıntılar nedeniyle ülkede birçok sektörde ihtiyaç duyulan fiziksel ve kurumsal altyapının geliştirilerek modernize edilmesine yönelik önemli sorunlarla karşılaşılıyor.
2014’te yapılan seçimlerin ardından Gine-Bissau’da bir yeniden yapılanma süreci başladı. Bu çerçevede kamu kurumlarının güçlendirilerek hukuki ve siyasi anlamda Batı Afrika’da istikrarlı bir ülke olmaya çalışan ülkede demokratik kurumların kurumsal ve fiziksel kapasitelerinin geliştirilmesi yönünde güçlü bir irade bulunuyor.
TİKA Afrika’da faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Gine-Bissau İdari Reform ve Kamu Çalışma Bakanlığı tarafından ülkemizden talep edilen ofis ve büro malzemeleri TİKA tarafından temin edilerek Dakar Büyükelçisi Nilgün Erdem Arı ve İdari Reform Bakanı Adimiro Nelson Bola’nın katılımıyla düzenlenen bir törenle yetkililere teslim edildi.