475. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında kortejde yer alacak yabancı öğrencilerin yöresel kıyafetleri, Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi tarafından dikilerek öğrencilere teslim edildi.
Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nihat Kaya, festival kapsamında İl Kültür Müdürlüğü önünde açtığı stantta, üniversitede okuyan ve kortejde yer alacak öğrencilerin yöresel kıyafetlerini öğrencilere teslim etti.
Manisa CBÜ’de eğitim gören Afganistan, Makedonya, Kırgızistan, Azerbaycan, Ahıska, Endonezya, Türkmenistan’dan gelen toplam 7 ülkenin yöresel kıyafetlerini merkezlerinde dikildiğini kaydeden Kaya, elbiselerin öğrencilere teslim edildiğini söyledi.
Kıyafetlerin dikiminde görevli Halk Eğitim Usta Öğreticilerinden Ayşe Balkay, Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde eğitim gören yabancı öğrenciler için toplam 15 yöresel kıyafeti kursiyerlerin de yardımıyla 2 hafta içerisinde diktiklerini kaydetti.
FESTİVAL KAPSAMINDA STANT AÇILDI
Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi’nin yaklaşık 6 ay önce faaliyete geçtiğini hatırlatan Kaya, merkezin tanıtımı amacıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü önünde açtıkları stantta kursiyerlerin yaptığı ürünlerin de vatandaşların beğenisine sunulduğunu söyledi.
Kaya, "Yaklaşık 6 aylık zaman içerisinde Şehzadeler ilçesi sınırları içerisinde 6 bin kursiyere 316 farklı kurs açıldı. İlçemizin en uzak köylerinde çiftçilerimizin ve halkımızın talep ettikleri Zeytin Budama, Asma Yetiştiriciliği, Arıcılık gibi kursların yanı sıra Yetkili Kalorifer Ateşçiliği Giyim, Ahşap Boyama, Nakış ve Masa Tenisi kurslarını da açtık. Daha da açmaya devam edeceğiz" diye konuştu.