Ankara’da düzenlenen aday tanıtım toplantısının ardından karayolu ile Malatya’ya gelen AK Parti’nin Malatya Milletvekili adayları dün Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen aday tanıtım törenine katıldı. Milletvekili adayları bu sabah da kahvaltılı toplantıda basın mensupları ile bir araya geldi.
Dede Korkut Restauran’ta düzenlenen kahvaltıya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Milletvekili Mustafa Şahin, Başbakan Başdanışmanı Taha Özhan, Nurettin Yaşar, Bülent Tüfenkci, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve birçok partili yöneticiler katıldı. AK Parti 6. sıra Milletvekili Adayı Bayram Taşkın iise toplantıya katılmadı.
Toplantının açış konuşması yapan AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Seçim Koordinasyon Merkezinin oluşturduğu programlar çerçevesinde bütün aday adayları ile birliktelik içerisinde çalışacaklarını belirterek, “Seçim Koordinasyon Merkezimizin oluşturduğu programlarla bütün aday adayı arkadaşlarımızla birlikte Malatyamızın 13 ilçesinde 716 mahallesinde, cadde ve sokaklarının tamamında, 180 bin konutu olan bir ilde, hep birlikte el ele vererek, kapı kapı gezerek bütün vatandaşlarımıza, bütün hemşerilerimize davamızı anlatmaya devam edeceğiz” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, ise Türkiye’deki hedeflerinin yüzde 55, Malatya’daki hedeflerinin ise 6-0 olduğunu ifade etti. Çalık, CHP’ye yüzde 35 hedefi ile ilgili göndermelerde de bulunarak şöyle konuştu:
“Türkiye’deki hedefimiz yüzde 55 ve en önemli hedefimiz de 400 milletvekili çıkarmak. Yeni bir Anayasa ve Yeni Anayasa ile birlikte, insanlık onurunu koruyan, hak ve özgürlükleri önceleyen, İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” ilkelerinden taviz vermeyen bu yasa ile birlikte Başkanlık Sistemi sürecine inşallah Türkiye 7 Haziran 2015’den sonra devam eder. Malatya’daki hedefimiz yüzde 75 ve 6-0. Altı milletvekilinin altısını da almak. Malatya’daki en önemli hedefimiz. Muhalefet istikbal olarak gördüğü yüzde 35’i bilsin ki biz mazide bıraktık. Onların istikbalde gördükleri bizim mazimizdir. Bülent Tüfenkci bizim 5 yıldır çilemizi çekti ve mücadelemizin en büyük hizmetkarı oldu. Ben kendisine hasetten teşekkür ediyorum. Bizim gönlümüzdeki yeri her daim birinci sıra. 5’in ve 6’nın 1’den hiçbir farkı yok. Ben 5 ve 6.’ıncı sıradaki arkadaşımdan daha fazla çalışmazsam onun hesabı, o zaman sorulur. Bir nasıl çıkıyorsa altı da aynı şekilde çıkacak.”
Başbakan Başdanışmanı ve Malatya Milletvekili adayı Taha Özhan da “Beyanname yazmak için iktidar olmanıza gerek yok” diyerek, “Beyannameyi gerçekten başı sonu, ufku belli olan, perspektifi belli olan bir yaklaşım ile oturursunuz ülkeye, insanlarına ne teklif ettiğinizi ilan edersiniz. Bu çok zor bir şey değil. Ama bunu bile yapamayan bir muhalefet ile karşı karşıyayız. Son 13 yılda diğer bütün muhalefet partilerin yazmış oldukları beyannamelerin tamamı bizim son yazdığımız beyannamelerin yarısı kadardır. Vizyona, perspektife ve derinliğe hiç girmeden söylüyorum. Bununla başlayarak, seçim beyannamemizin merkezinde insani kalkınma var” diye konuştu.
Çözüm sürecinde çıkabilecek her sorunun HDP ve çevresinden kaynaklanacağını savunan Özhan, “AK Parti ve millet çözüm sürecini satın almış durumda. AK Parti zaten bu işi dizayn eden, ana aktörü ve hayata geçiren fiili gücüdür. Millet de bunu sağduyu ile satın almış olan aktif bir diğer aktör. Sorunlu kısım HDP ve onun etrafındaki dünyada. Eğer bir sorun çıkacaksa bu AK Parti’den ve izlenen politikalardan değil. İşte Ağrı’da yaşanan açık provakasyonda görüldüğü gibi HDP’den çıkacaktır” ifadelerini kaydetti.
AK Parti Malatya Milletvekili aday Nurettin Yaşar ise, bu ekibin Malatya’yı önceki ekibe nazaran yüzde 50 daha fazla merkeze taşıyacağını belirterek, “Malatya sanıyorum bu dönemden sonra bir vites atlayacaktır. Malatya AK Parti’nin yeni sloganında olduğu gibi “Hep birlikte yeniden güçlü Malatya” gibi bir çıkışla gelişimini tamamlar ve güçlü çıkar. Bu ekip Malatya’yı öncekine nazaran yüzde 50 daha fazla güçlü bir şekilde merkeze taşır” dedi.
CHP’nin yüzde 35 hedefi ile ilgili konuşmasına başlayan AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de “Laiklik üzerinden, dinsizlik yapmaya çalışan bir anlayışın bugüne kadar insanlarımız üzerinde yapmış oldukları tahribatlar çok iyi bilinmekte. Bunun yanında bunların almış oldukları oylar maalesef hiçbir zaman için iktidara gelmelerine vesile olmadı. Ancak bizim 2002 yılında almış olduğumuz oy yüzde 35 civarında iken, bugün aradan 100 yıla yakın bir süre geçmiş olmasına rağmen ve hala Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda emeği olduğunu iddia eden bu siyasi oluşumun, şu andaki genel başkanı ancak bugün yüzde 35’i hedeflemiştir. Bizim başlangıç noktamıza bunlar ancak 100 yıl sonra gelmişlerdir. Yüce milletimiz bunların yaptıkları çalışmaları adım adım takip ediyor. Bundan sonra da bugüne kadar olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde şimdiye kadar yapmış olduğumuz çalışmaların kat kat daha fazlasını bu önümüzdeki süreç içerisinde yapacağımızdan ve ekibimize olan güvenimizden dolayı hiçbir kuşkumuz yoktur” dedi.
Malatya’da 6-0 alarak Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemine destek vermek istediklerini belirten AK Parti Malatya Milletvekili adayı Bülent Tüfenkci ise, “Önemli olan dava, önemli olan AK Parti’nin taşımış olduğu misyonun önümüzdeki dönem iktidar olması. Tek başına iktidar olmak bize yetmiyor. Aynı zamanda Anayasayı değiştirecek bir çoğunlukla iktidar olmak gerekiyor. Bunun için biz gece gündüz demeden var gücümüzle çalışacağız. Malatya’dan 6-0 alarak bu sürece destek vereceğiz” şeklinde konuştu.