Muş’un Malazgirt Belediyesi tarafından yapılan halk toplantısında belediyenin yaptığı çalışmalar hakkında vatandaşlara bilgi verildi
Musa Anter kültür merkezinde gerçekleşen toplantıda konuşan Malazgirt Belediye Eş Başkanı Halis Coşkun, belediyenin yaptığı çalışmaları vatandaşlara anlatmak ve vatandaşların da görüşünü almak için böyle bir toplantı yaptıklarını söyledi. Seçim vaatlerini yerine getirmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını dile getirin Coşkun, "Bizler göreve başladığımızda Malazgirt’tin sorunları çok iyi biliyorduk. İlçemiz çok stratejik bir konumdadır. Muş’a 135 kilometre, Ağrı iline 130 kilometre uzaktadır. Malazgirt ilçesine tarihi olarak baktığın zaman çoktan il olması gereken bir ilçedir. Ama ne yazık ki gerek devlet olarak, gerekte bizler Malazgirt’e sahip çıkamadık. Bu yüzyıllardan beri gelen bir sorun olarak önümüzde duruyor. Göreve başladığımız günden beri halkımıza daha iyi hizmet vermek için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalıştık. 9 ay gibi yakın bir zamanı geride bıraktık. Malazgirt’tin makûs tarihini yeneceğimizi düşündüğümüz adımları, büyük bir kararlılık içerisinde bir bir atarak karamsarlıkları umuda çevirebilmek için bütün gücümüzle çalışıyoruz, çabalıyoruz. Sürekli kendi öz eleştirimizi yaparak neler yaptığımızı, neler yapabileceğimizi, neleri yapamadığımızı kendimize daima sorduk. Doğrularımızın ve yanlışlarımızın muhasebesini tuttuk, tutmaya da devam edeceğiz. Arzuladığımız hayalini kurduğumuz Malazgirt için çok çalışacağız, çok fikir üreteceğiz, yarınları daha güzel bir Malazgirt için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Ben ve ekibim ilçemizi hak ettiği seviyelere ulaştırmak için gece gündüz demeden mesai mefhumu gözetmeksizin her dakikamızı ilçemize bir taş daha koyabilmek için harcayacağımıza bir kez daha söz veriyorum” diye konuştu.
Eşbaşkanı’nın konuşmasının ardından Belediyenin birim amirleri tarafından 9 aylık faaliyet ve çalışmalarını içeren raporlarının sunumları ve belediyenin çalışmaları sinevizyon olarak, toplantıya gelen misafirlere sunuldu. Toplantı soru cevap bölümü devam etti.
Toplantıya katılan vatandaşların sorularını cevaplayan Belediye Eşbaşkanı Halis Coşkun, vatandaşların programa katılımdan dolayı teşekkür etti. Halk toplantısına Belediye Eşbaşkanları Halis Coşkun ve Memnune söylemez, İl Genel Meclis üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, HDP ve DBP ilçe teşkilatları üyeleri, belediye birim amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.