AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, ülke gündemi hakkında değerlendirmelerde bulundu.
İl Başkanlığı’ndaki basın toplantısına Mustafa Baloğlu’na AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Serdar Küçük ile İl Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Melih Güçlü de eşlik etti.
7 Haziran seçim sürecine girildiğini ifade eden Baloğlu, “4 yıldır üzerimizde bir emanet var. Bizler de bu önemli emaneti layıkıyla yerine getirmeye çabalıyoruz. Tabii Yüksek Seçim Kurulu da seçim takvimini başlattı. Buna göre bu yılki seçimlere 31 parti katılıyor. Milletvekili aday adayı olmak isteyen bürokratlar için istifa süreci de yarın sona eriyor. Yine yarın milletvekili aday adayları başvuruları da yarın başlıyor. 2011 Genel Seçimleri’nde 171 aday adayı partimize başvurmuştu. Ben bu yıl bu rakamın çok daha fazla olacağını düşünüyorum. Bunun da AK Parti’ye olan güvenin ve AK Parti siyasetinin bir farkı olduğuna inanıyorum. Aday adaylığı sürecinin sonunda 14 adayımız belirlenecek. Ben bu sürecin de demokratik ve kardeşlik ortamında gerçekleşeceğini düşünüyorum. Bu sürecin sonunda da partimiz temayül yoklaması yapacak. 24 Nisan’da milletvekili kesin aday listeleri ile bağımsız adaylar ilan edilecek. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız için oy kullanma işlemi 8 Mayıs’ta başlayıp 31 Mayıs’ta son buluyor. Malumunuz Başbakanımız ve Genel Başkanımız Sayın Ahmet Davutoğlu da bir televizyon programında yine Konya’dan aday olacağını açıkladı. Bu bizler için hem gurur kaynağı hem de büyük bir sorumluluk. 7 Haziran’da bizim 14’te sıfır ile tüm milletvekilliklerini alma gibi bir hedefimiz var. İnşallah Konya ve Konyalı, başbakanına yine sahip çıkacak ve rekor bir destek verecek” diye konuştu.
SEÇİM SONRASI ÇALIŞMALAR
Seçimlerin ardından 4 yıllık bir seçimsiz sürece girileceğini de hatırlatan Baloğlu, “Bu süreçte Türkiye’nin birçok alanda ihtiyaç duyduğu konu ve alanlarla alakalı reformist düzenlemeler yapılacak. Örneğin Türkiye’nin kanayan yarası terör sona erecek. Yine 7 - 8 darbe ile can çekişecek duruma gelen anayasamızı değiştireceğiz. Paralel Yapı ile mücadele son sürat devam edecek. Millet iş başına geldiğinde birileri birtakım operasyonlar yapıyor ve ülkeyi geriye götürmeye çalışıyor. Bugün de Paralel yapı ya da taşeron işbaşında. Devletin içine sızarak devleti işlemez duruma getirmeye çalıştılar. Ancak hükümetimiz ve devletimizin duruşu ve mücadelesi sayesinde onlar da başarılı olamadılar olamayacaklar” dedi.
KONYA’NIN SAĞLIK YATIRIMLARI
Konya’da son 4 yılda sağlık alanında yapılan projeler hakkında da bilgi veren Baloğlu, “Tabi hükümetimiz 13 yıldır çok önemli yatırımlar yaptı ama ben son dört yılı değerlendireceğim.
Şu ana kadar 5 ilçede devlet hastanesini tamamladık. Bunlar; Cihanbeyli, Bozkır, Kadınhanı, Akşehir ve Yunak. 16 Projenin de çalışmaları sürüyor. Bu 16 projenin toplam maliyeti ise 813 milyon 885 bin TL. Konya Şehir Hastanesi ile alakalı çalışmalar da sürüyor. Ancak ne alakadır bilmiyorum ama Ankara Ziraat Odası, projenin durdurulması amacıyla dava açtı. Sağlık Bakanlığımız konuyla ilgili savunmasını verdi. Odanın savunması bekleniyor. Ama projenin durması gibi bir konu yok. Yine Yazma Eserler Kütüphanesi ve Bölge Müdürlüğü çalışmalarımız da sürüyor. Proje ihalesi 12 Şubat’ta yapılacak. Mevlana Kültür Merkezi civarında 15 bin metrekarelik alana yapılacak proje, Konya’ya kültürel anlamda önemli faydalar sağlayacak” şeklinde konuştu.