Bartın’da 28 bin 899 öğrenci 2014-2015 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle karnelerini alarak yaz tatiline çıktı.
Bartın’da sona eren 2014-2015 eğitim öğretim yılı için tören düzenlendi. TOKİ İlkokulu’nda düzenlenen törene Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir ve davetliler katıldı.
Öğrencilere tatilde okumaları için kitap daıtan Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Bartın’daki eğitim şartlarının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu ifade etti.
Elde edilen başarının daha da yükseğe çıkarmak için ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Azizoğlu, “Bugün bütün Türkiyemizde okullar tatil edildi. Bartınımızda çok şükür eğitim ve öğretim alanında herhangi bir sıkıntı yaşamadan, okullarımızdan öğrencilerimizle hiçbir sıkıntı yaşamadan çok güzel bir eğitim dönemi geçirdik. Ayrıca çok başarılı da bir eğitim dönemi geçirdik. Hiçbir dersimiz boş geçmedi. Okullarımızdaki fiziki kalite de belki Türkiye ortalamasının da çok üzerindeydi. Sınıf mevcutlarımız Türkiye ortalamasının çok altındaydı. Yani 20-22 kişilik sınıflarda çocuklarımız eğitim gördü. Bütün okullarımız sanki özel bir okul gibi güzel bir eğitim dönemi geçirdi. Ailelerimiz, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Hep birlikte uyumlu bir dönem geçirdiler. Yaz tatillerini de sağlıklı ve huzurlu geçirmelerini temenni ediyoruz. Gelecek eğitim döneminde de güzel geçeceğine inancımız vardır. Eksiklerimizi tammalayarak daha da ileriye götürmeye çalışacağız” dedi.
Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ise şöyle konuştu: “Çocuklarımıza karnelerinin hayırlı olmasını diliyorum. Bir eğitim öğretim yılının daha sonuna geldik. Tabi çocuklarımızı yetiştiren başta öğretmenlerimiz olmak üzere velilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Gerçekten Bartın’da güzel bir eğitim öğretim yılı geçti. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Bartın’da eğitimin kalitesi giderek yükseliyor. Okullarımızın fiziki imkanları giderek artıyor. Bartın eğitim öğretimde başarılı illerimizden bir tanesi. Bizlerde eğitimde kalitenin artması için elimizden geleni yapıyoruz. Bugüne kadar 30 modern okulu Bartın’a kazandırdık. Geçen sene 6 okulu öğrencilerimizin hizmetine açmıştık. Bu sene de yeni eğitim öğretim yılına 7 okulu hizmete açacağız. İnşaatları hızla devam ediyor. Her biri kaliteli ve modern eğitim yuvaları. Bu okullarımız tamamlandığında da Bartın’da eğitimin kalitesi daha da artmış olacak. Tüm öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum. Yeni eğitim öğretim yılına dinlenmiş bir şekilde hazır olsunlar. Sağlık ve huzur içerisinde bir tatil diliyorum.”