Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün, Bozyazı ilçesindeki kanalizasyon döşeme çalışmalarının yaklaşık yüzde 80’nin tamamlandığını bildirildi.
Bozyazı ilçesinin kanalizasyon sorunun giderilmesi çalışmalarının muhtelif sokaklarda sürdüğünü ve altyapı sorunlarının tamamen giderileceğini ifade eden MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak, Bozyazı’nın en büyük sorunlarından biri olan kanalizasyon sıkıntısının çözümü yolunda çalışmaların tüm hızla devam ettiğini kaydetti.
Bu yıl itibariyle ilçe genelinde yüzde 80 oranında kanalizasyon döşeme çalışmalarının bitirildiği bilgisini veren Aybak, “Proje kapsamında yaklaşık 105 kilometre kanalizasyon hattı döşenecek. Bugüne kadar yapılan kanalizasyon döşeme çalışmalarında 71 kilometre kanalizasyon hattı ve 6 adet terfi merkezi yapıldı. Kaledibi, Çubukkoyağı, Sıcakyurt, Merkez, Çopurlu, Beyreli, Kötekler mahallelerinde kanalizasyon döşeme çalışmaları tamamlandı” dedi.
Gürlevik ve Denizciler mahallerinde döşeme çalışmalarının devam ettiğinin altını çizen Aybak, "Şehrin en önemli alt yapı düzenlemelerinden biri olan kanalizasyon çalışmalarına önem veriyoruz. Amacımız Bozyazı’nın alt yapısını daha iyi hale getirebilmektir. Kanalizasyon çalışmalarımızda eksik olan ilçe ve mahallelerimizde kanalizasyon sorunlarını çözerek çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.