Muğla’nın Fethiye ilçesinde Peygamber Efendimizi simgeleyen 571 adet gül toprakla buluşturuldu.
Kutlu Doğum Haftası kapsamında Fethiye-Antalya-Kaş kavşağına 571 adet gül dikildi. İlçe Müftülüğü ve Seydikemer Belediyesi Park ve Bahçelere Müdürlüğü iş birliğince Fethiye-Antalya-Kaş kavşağında gül dikim etkinliği yapıldı. 571 gülün dikim etkinliğine Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer Müftüsü Ali Can, İlçe Emniyet Müdürü Muzaffer Yüceur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferah San, Milli Eğitim Şube Müdürü Esma Yanarçelik, Seydikemer Ziraat odası Başkanvekili Murat Demir, Seydikemer Esnaf Odası Başkanı Harun Sağır ve çok sayıda davetli katıldı.
Peygamber Efendimizin Kutlu Doğum Haftasını kutladıklarını söyleyen İlçe Müftüsü Ali Can, “Gül bizim geleneğimizde, edebiyatımızda peygamber efendimizi anlatır. Sayın kaymakamımızın bize tavsiyeleri ve desteğiyle 571 tane gül dikelim dedik. Dünyamızı yaşadığımız yerden başlamak üzere bir gülistana çevirmeyi istedik. 632 yılına Peygamber Efendimizin vefat yılı olması nedeniyle 632 veda hutbesini her yere dağıtacağız. Bu haftayı peygamber efendimizi hatırımızda canlı tutmak istiyoruz. 7’den 70’e herkesin buna destek vermesi bizleri çok mutlu etti” dedi.
Orman Müdürlüğünden ücretsiz gülfidanlarını aldıklarını söyleyen Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken de: “Hem gül dikimine hem de Peygamber Efendimizin ölüm yıldönümü olan 632 adet veda hutbesine çok önem veriyoruz. Veda hutbesinde ne olursa olsun insan kanı dökmeyin diyor, ne olursa olsun faiz almayın diyor, ne olursa olsun insanların birbirine eşit olduğunu, kimsenin kimseden üstün olmadığını vurguluyor. Bu yılın Kutlu Doğum haftasının vurgusu birlik, beraberlik ve en çok ihtiyacımız olan beraber yaşama vurgusu. İnşallah buradaki güller rengarenk olur ve bizlerde görürüz” dedi.