Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili adayları sahneye çıktı. Aydın’dan aday gösterilen Mustafa Savaş, Metin yavuz ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Armağan Uslu il başkanlığına ziyaret ederek partililerle buluştular.
AK Parti’nin Aydın’dan milletvekili adayı gösterdiği Zeynep Arman Uslu, Mustafa Savaş, ve Metin Yavuz il başkanlığına ziyaret ederek partililerle bir araya geldi. Ziyarette AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, AK Parti’nin diğer Aydın milletvekili adayları Mehmet Sadık Atay ve Abdurrahman Öz de hazır bulundu.
Parti binası girişinde yoğun bir partili grubu adayları davul zurnalarla karşıladı. Mustafa Savaş davul zurna ekibine bahşiş verirken partililer AK Parti Genel Merkezi tarafından Aydın milletvekili adayı gösterilen Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Armağan Uslu’ya yoğun ilgi gösterdiler.
Toplantı salonunda İl Başkanı Ömer Özmen tarafından partililere takdim edilen adaylar sırayla partililere hitap ettiler. Öğrencilik yıllarından beri siyasetin içerisinde olduğunu hatırlatan Zeynep Armağan Uslu, “Ben siyaseti hep bir vesile olarak gördüm. Rabbim bizleri hayırlara vesile kılsın. Ben hep ‘bize’ inandım. Biz bu parti kurulurken bir avuç inanmış insan olarak yola çıktık. Fakat inandığımız hayaller vardı. Gün geldi bizi küçük görenler oldu, bugün halkın seçtiği ilk Cumhurbaşkanımızı ‘Muhtar bile olamaz’ dediler. O bir avuç inanmış insan binler oldu, milyonlar oldu, on milyonlar oldu. Nerden nereye. Bugünde burada inanmış teşkilat mensubuyla birlikteyiz. Biz bu sefer bu ekiple Aydın’da tarih yazacağız” dedi.
‘AYDIN’DA AK PARTİ BİRİNCİ PARTİ OLACAK’
AK Parti’nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan 4. sıra milletvekili adayı Mustafa Savaş ise, “Aydın’ın evladı olarak yine karşınızdayım. Memleketime daha fazla hizmet etmek için girdiğim siyasette 2011 seçimlerinde partim beni vekil adayı gösterdi. 2014’e geldiğimizde Büyükşehir belediye başkan adayı olarak bu sahnedeydim. Hedeflerimiz, projelerimiz vardı. Bu projeleri hayata geçiremedik. Fakat şimdi bu hayalleri projelerimizi hayata geçirmek için yine karşınızdayız. 7 Haziran seçimleri istikrar için, barış için bu coğrafya için çok önemli. 7 Haziran seçimlerinde Aydın’da AK Parti birinci parti olacak” şeklinde konuştu.
2014 Yerel seçimlerinde AK Parti Söke Belediye Başkan Adayı gösterilen AK Parti 5. sıra Aydın Milletvekili adayı Metin Yavuz, AK Parti’nin kendisini aday göstermesinden onur duyduğunu, şeref duyduğunu belirterek “Belediye başkanlığı seçimlerinde batı bölgesinde AK Parti’nin var olduğunu gösterdik. Şimdi Aydın’da AK Parti’yi birinci sıraya taşıma günüdür. Ben kendimi aday olarak değil, milletvekili olarak görüyorum. Biz sırtımızı halka dayamış bir partiyiz. Halk varsa biz varız. Aydınımızı hak ettiği yere getireceğimize inanıyorum” dedi.