Aydın Merkez Efelerde yaşayan 40 yaşındaki İbrahim Karasoy’un işine olan aşkı mesleğine olan sevgisi görenleri şaşırtıyor. Tuvalet işletmeciliği yapan ve çevrede rahatlamak isteyen herkesin uğrak yeri haline gelen mekandan kazandığı para ile gül gibi geçinip gittiğini belirten İbrahim Karasoy, “Hangi işi yaparsan yap, işini seven ve mesleğine saygı gösteren emeğinin karşılığını alıyor. Aydın’da tuvalet konusunda en iyi hizmeti biz veriyor. Herkes mutlu oluyor ben de mutluyum” dedi.
Bir tuvaletten ziyade nezih bir ortamı andıran Ramazanpaşa Mahallesi’ndeki umumi tuvalette her türlü ayrıntı düşünülmüş. Sensorlu koku gidericiden, ihtiyacını uzun sürede giderenler için televizyonun bile bulunduğu tuvalette duvarlar rahatlatıcı manzara fotoğrafları ile süslenmiş.
Türkiye’de ve özellikle Aydın’da en büyük sorunun iş beğenmemek olduğunu ancak kişi çalışmak istedikten sona ekmeğini bir şekilde helal yoldan kazanabileceğini belirten İbrahim Karasoy, “İş sıkıntısı vardı. Ramazanpaşa Camii’nin altında bulunan tuvaleti 5 yıl önce Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nü açtığı ihaleye girip kiraladım. Çok kötü durumdaydı. Her tarafı elden geçirdim. Herkesin en rahat bir şekilde ihtiyacını görmesi için tuvaletin içini ve dışını rahatlatıcı manzaralardan oluşan fotoğraflarla kapladım. Ve her tarafa yapay çiçeklerle süsledim. Gelenler önce tuvalete girdiğine inanamadı. Şimdi işler gayet iyi” diyerek işine ve mesleğine olan saygısı sayesinde herkesin kendisine saygı duyduğunu belirtti.
“MEDENİYETİN EN ÖNEMLİ GÖSTERGESİ TUVALET”
Tuvaleti kullananlardan 76 yaşındaki Ahmet Kenar ise tuvalet kültürünün en önemli medeniyet göstergesi olduğunu belirterek “Tuvaleti temiz ve düzgün olan toplumların da gelişmişlik seviyesinin buna paraleldir. İnsanoğlunun belki en az zaman geçirdiği mekan tuvalet olmasına rağmen en çok rahatladığı ve en önem verdiği mekan da tuvalettir. Birçok kişi yadırgadığı için kendi tuvaletinden başka bir yerde ihtiyaç gidermek istemez. Ancak burası gerçekten insanları rahatlatıyor. İşletmecisine ben de tebrik ediyorum” diyerek mekanı kendisinin de çok beğendiğini söyledi.