Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi belediyesi meslek ve sanat kurslarına iştirak eden kursiyerlerince 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için özel bir çalışma yapıldığını bildirdi.
Melikgazi Belediyesi meslek Edindirme Kurslarına iştirak eden öğrencilerin el emeği göz nuru eserlerin yer aldığı bir sergi açılacağını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, açılacak olan sergide ziyaretçilere özel bir sürpriz hediye verileceğini ve bunun için kursiyerlerin çalışma yaptığını belirtti.
Melikgazi Belediyesi Meslek Edindirme Kurs Merkezinde Ebru sanatı bölümü öğrencelerin çalışmalarını yerinde gezen ve bilgi alan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç Ebru sanatının Anadolu el sanatları içerisinde önemli bir yeri olduğunu vurgulayarak şunları söyledi;
“Melikgazi ilçenin hizmetleri ve yatırımları ile ilçenin her yerinde. Yol, kaldırım, asfalat, park, spor alanı, sosyal tesis, tarihi mekanların korunması, kentsel dönüşüm, kültür ve sanat iş alanda geniş bir hizmet ağı ile hizmet veren Belediyemiz MEL-MEK kursları ile yeni bir açılışım ile bundan böyle özel gün ve haftalarda özel sergi ve çalışma yapacaktır. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel el işi sergi açılışı gerçekleştirilecek olup bu sergiye iştirak edenlere ipek kumaş üzerine ebru sanatı ile bezelenmiş özel eşarplar hediye edilecektir. Şu anda görüldüğü gibi bir fabrika gibi çalışmaktadırlar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu ebrular gerçek bir sanat çalışması olup son derece özveri isteyen bir sanattır”
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel sergi ve çalışma gerçekleştiren Melikgazi Belediyesi Meslek ve Sanat Kurs öğrencilerin çalışmaları ile örnek olduğunu ve göz doldurduğunu sözlerine ekledi.