İzmir Torbalı ilçesinde, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı kapsamında açılan sergi, öğrenciler tarafından büyük ilgi görüyor.
Torbalı ilçesinde, 125 eserden oluşan “Dünden Bu Güne Şehitler” sergisi Torbalı Belediye Kültür Merkezi (BKM)’nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Çanakkale ve Kıbrıs Şehitlerini anlatan makaleler ile uluslararası yayın yapan gazetelerin savaş döneminde yaşanılan kahramanlıklara yer verilen haberlerin bir araya getirildiği sergi, büyük ilgi gördü. Özelikle sergiyi öğrenciler hayranlıkla gezerken, Mercek Gazetesi ve Ay TV Mercek Programı yapımcısı Musa İlhan’ın derlemiş olduğu serginin bir haftalık süreçte yaklaşık 3 bin kişi tarafından ziyaret edildiği öğrenildi.
Sergiyi dikkatle incelediklerini ifade eden Şehit Teğmen Serdar Genç Ortaokulu branş öğretmeni Hatice Pamuksuz, "Çanakkale Zaferinin 100. Yıl dönümünde ilçemizde bu tür anlamlı etkinliklerin olması bizleri onurlandırıyor. Öğrenciler için iyi bir kaynak ve görsel zenginlik olduğunu düşünüyorum.Çanakkale’yi çok iyi bir şekilde anlatan serginin herkes tarafından görülmesi gerektiğine inanıyorum. Hazırladığı çalışmaları Türk toplumunu bilinçlendirmek için sergileyen ve geçmişte yaşadığımız zorlukları unutmamamız gerektiği gerçeğini bizlere hatırlatan Musa İlhan beye ve Torbalı Belediye’sine teşekkür ediyorum" dedi.
Serginin açılışına, Torbalı İlçe Kaymakamı Aydın Memük, Torbalı İlçe Garnizon Komutanı Ersin Özer, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Torbalı İlçe Emniyet Müdürü Özer Yılmaz, Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tosun, Torbalı Şoförler Odası Başkanı Cıva İsmail Akman, Torbalı Esnaf Odası Başkanı Halil Gülcü ve Torbalı Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Girgin ve öğrenciler katıldı.