Eskişehir Aspir Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi 4-10 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen "İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası" nedeniyle iş sağlığı ve güvenliğine dikkat çekmek için tiyatro oyunu sahneledi.
Tamamen çalışanlardan oluşturulan tiyatro ekibi Adalar’da sahnelediği oyunla beğeni topladı. Türkiye’de her gün 4 kişi iş kazalarında hayatını kaybediyor olmasına rağmen, bu konuya dikkat çekmek için sahnelenen oyuna vatandaşlar ilgi göstermedi. Görevlilerin iş güvenliğine dikkat çekmek, iş kazalarında yapılması gerekenler, ilk yardım gibi konuları tiyatral bir dille anlatan oyun için yoldan geçen vatandaşlardan 5 dakika zaman ayırmalarını istemesine rağmen Eskişehirliler oyuna katılmak istemedi. Tiyatro oyununda bir işçinin, şefinin uyarılarına rağmen önlem almadan çalışmaya devam etmesi sonrası başına gelenler komik bir dille anlatıldı.
İŞ KAZALARINDA BİRİNCİYİZ
Etkinlikten önce konuşma yapan Eskişehir Aspir Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi Genel Müdürü Baran Özgör şunları söyledi:
“13 Mayıs 2015 Soma faciasının birinci yıl dönümü. Ülkemizde iş kazası ve meslek hastalığı oluyor. Bunlarla ilgili ufak bir oyun hazırlamak istedik. Türkiye’de her yarım saatte bir iş kazası oluyor. Her gün 4 kişi iş kazalarında hayatını kaybediyor. Avrupa’da iş kazaları açısından birinci sıradayız, dünya ülkeleri arasında üçüncüyüz. Bu yüzden iş kazalarına karşı önlemler almamız gerekiyor. İş sağlığı ve güvenliği ile sizlere kısa bir oyun hazırladık.”