Bölgesel Amatör Lig (BAL) 2. grupta mücadele eden Serhat Ardahan Spor kendi evinde oynadığı maçta 1926 Bulancakspor’u 2-0 mağlup etti.
Ligin 19’cı haftasında, Halilefendi Sentetik Çim Saha’da oynan karşılaşmayı Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Recai Bilgin, Vali Yardımcısı Muharrem Coşgun ve Emniyet Müdürü Selami Hüner’de izledi.
Karşılaşmanın ardından Serhat Ardahanspor’un oyuncularını tebrik eden Vali Deniz, “Takımımızın bugün kendi sahasında aldığı bu galibiyet bizleri sevindirdi. Bugün ki galibiyet ile gruptaki liderliğini koruyan kulübümüzün yöneticilerini, teknik yönetimini ve futbolcularımızı yürekten kutluyorum. Takımımız, inşallah bundan sonraki karşılaşmalarında da başarısını sürdürecek ve bizlere aynı sevinci yaşatacaktır” diye konuştu.
Küfürsüz maç kampanyasının Ardahan’da devam ettiğini de belirten Vali Deniz, “Başlatmış olduğumuz küfürsüz maç kampanyası ilimizde çok güzel bir şekilde devam etmektedir. Ardahan tribünlerinde kesinlikle küfür yoktur. Sahalarımız da oynan maçları aileler ve çocuklar çok rahat bir şekilde izleyebiliyor. Bizim için en önemli olan da budur” dedi.
Belediye Başkanı Faruk Köksoy da, Serhat Ardahanspor’un başarısına dikkat çekerek, “Takımımız başarısını her hafta yükseltiyor ve liderliğini koruyor. Bizler de elimizden geldiği kadar takıma destek vermeye devam edeceğiz. Ardahan futbolun en güzel izlendiği şehir konumuna gelmiştir. Çünkü Ardahan’ın tribünlerinde kesinlikle küfür yok” diye konuştu.
Karşılaşmanın yapıldığı sahanın çeşitli yerlerine asılan “Burası Ardahan, burada küfür yok” pankartları ile ‘Ardahan’da küfürsüz maç’ kampanyası devam etti. Tribünlerden sık sık, “Burası Ardahan, burada küfür yok” sloganları atıldı.