Eskişehir Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, endüstriyel otomasyon teknolojileri alanında, Avrupa Birliği (AB) tarafından yürütülmekte olan Erasmus+ programı kapsamında "Mesleki Eğitimde Avrupa Sınıfı-EUCVET" isimli projeye dahil oldu.
İsveç merkezli yürütülmekte olan proje kapsamında 6 farklı ülkeden meslek liseleri bir araya gelerek 3 farklı Avrupa sınıfı oluşturacak. Proje kapsamında İspanya, Fransa, Finlandiya, İsveç, Hollanda ve Türkiye ’Kamyon Bakımı’, ’Kaynakçılık ve Endüstriyel Otomasyon’ sınıfları oluşturulacak. Eskişehir’den Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin endüstriyel otomasyon sınıfına ev sahipliği yapacağı projede, 2016 yılında Hollanda, İsveç, Finlandiya ve İspanya’dan gelecek 8 öğrenciye 3 hafta süreyle Türk öğretmenler tarafından mekatronik eğitimi verilecek.
Projenin başlangıç toplantısının 11-13 Kasım tarihleri arasında İspanya’nın Bilbao kentinde gerçekleştirildiği, toplantıya katılan Okul Müdürü Osman Anıl ve Endüstriyel Otomasyon Bölüm Şefi Ünal Sevim’in, diğer yetkililerle kentte verilecek mekatronik eğitiminin çerçevesini görüştüğü öğrenildi.