Mamak Belediyesi bünyesinde hizmet veren Başak Gençlik ve Spor Merkezi, eğitimin en büyük destekçisi ve eğlencenin merkezi olarak gençleri ağırlıyor. Binlerce genci çeşitli aktiviteler ve eğitimlerle buluşturan merkez, yaklaşık 400 üyesiyle haftanın altı günü hizmet vererek “etüt merkezi” gibi hizmet veriyor. Spordan sanata pek çok branşta verdiği kurslarla üyelerinin kişisel gelişimlerine destek olan tesis, başarılı işlere imza atıyor. Gerek çalışan ve gerekse okuyan gençlerin, aynı zamanda oyun oynamaya, spor yapmaya, eğlenmeye de hakları olduğu düşüncesiyle açılan merkezde her türlü hizmeti gençlere sunduklarının altını çizen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, gençlerin hem okul dönemini hem de tatillerini öğrenerek ve sosyal etkinliklerle geçirmelerini hedeflediklerini kaydetti. Akgül, merkez, gençlerin topluma kazandırılmalarına, sosyal ve sportif faaliyetlere katılmalarına, vatana ve millete faydalı bireyler olmalarına destek oluyor dedi.
GENÇLER MERKEZDE MUTLU
Eğitim, kültür ve spor başta olmak üzere birçok branşta gençlere yeni bir dünyanın kapılarını aralayan merkezde üye sayısı gün geçtikçe artıyor. 200’ü aşkın fitness üyesi ile modern bir fitness salonuna sahip olan tesiste, satrançtan, darta, masa tenisinden, bilardoya fitnessdan okuma salonlarına kadar çok sayıda branştan yararlanılıyor. 3 ayrı özel kulübe basketbol ve voleybol branşında ev sahipliği yapan merkez, Türk savaş sanatı Sayokan Topluluğu’nu da ağırlıyor.
40’A YAKIN GENÇLİK KULÜBÜ
Yeni ve güçlü arkadaşlıkların yanı sıra gençlerin sosyal yönden de gelişimlerini sağlayan merkez, gençlerin kültür ve sanatla iç içe olmalarını sağlayan kulüpleri ile de gençlerin ilgi odağı. Dil, enstrüman, bilgisayar, fotoğrafçılık, diksiyon, radyo-sinema, tarih, tiyatro, dağcılık ve doğa sporları, izcilik, su ve su altı sporları, resim ve el sanatları, savunma sporları, gazetecilik ve yazarlık, girişimcilik ve liderlik gibi 40’a yakın kulübün yer aldığı merkezde gençler ilgisi olan alanlardan birini seçerek, o alanda hem teorik hem de pratik eğitimler alıyorlar.