Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ile ‘Sanayi İşbirliği’ protokolü imzalayan sivil toplum kuruluşları arasına Muğla Mermerciler Derneği de katıldı. Protokol Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar ve Muğla Mermerciler Derneği Başkanı Abdullah Koçar arasında Üniversite Rektörlük hizmet binası toplantı salonunda gerçekleşti.
Üniversite ve Mermerciler Derneği protokol imza törenine denek yönetimi ve Mühendislik Fakültesi Dekan ve bölüm başkanları katıldı. Törende konuşan Muğla Mermerciler Derneği Başkanı Abdullah Koçar, “Bu protokol ile inşallah hem Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, hem mermerciler olarak bizler, hem de öğrencilerimiz iyi hizmetlere vesile olacak. Bizler elimizden geldiği kadarı ile Üniversitemize maddi ve manevi katkıda bulunmak istiyoruz. Bu konuda Üniversitemizin bizleri yönlendirmesini bekliyoruz” dedi.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar ise böyle bir işbirliğinin iki taraf için de önemli katkılara sağlayacağını söyledi. Rektör Harmandar, “Biz her zaman Üniversite-Sanayi işbirliğini geliştirmek üzere çalışma yapmaya hazırız. Üniversitemizin tüm elemanları bu işbirliklerine hazır. Mühendislik Fakültemiz bu konuda öncülük yapıyor. Sanayiye en yakın olan bülük Mühendislik Fakültesi. Mermercilik sektörü ile ilgili ilişkilerimiz bundan sonraki süreçte artmaya devam edecek. Mermercilerin en önemli sorunları arasında atık maddelerin değerlendirilmesi, daha kaliteli üretim için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Önümüzdeki yıllarda mermerciliğin daha da öne çıkacağını, ülkemize ve Muğla’ya daha çok katma değer sağlayacağına inanıyorum. Üniversitelerin temel görevlerinden birisi de Üniversite-Sanayi işbirliği yaparak sorunları birlikte tespit etmek ve çözmektir. Sadece ürünün bulunması ve değerlendirmesinden öte istihdam için çalışacak insan kaynağını yetiştirmek üzere de işbirliği yapmamız gerekir” dedi.
Üniversite ile Mermerciler Derneği arasında yapılan protokole göre, iki kurum arasında eğitim çalışmaları, özellikle sektör ile ilgili TÜBİTAK projelerinin yürütülmesi, mermer üretiminde verimlilik gibi konularda işbirliği yapılması hedefleniyor. Protokol Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar ile Muğla Mermerciler Derneği Başkanı Abdullah Koçar arasında imzalandı.