Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Posof ilçesinde ziyaret ve toplantılar gerçekleştirdi.
Beraberinde ki heyet ile birlikte Posof ilçesine giden Vali Deniz, İlçe Kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu, Belediye Başkanı Cahit Ulgar ve vatandaşlar tarafından karşılandı.
Vali Deniz, daha sonra Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda mahalle ve köy muhtarlarıyla toplantıda bir araya geldi. Her köyde bir orman oluşturmak amacıyla muhtarlarla toplantı yapan Vali Deniz, “İlimizin doğası, yaylalarıyla, dağlarıyla, geniş ovasıyla dört mevsim de de büyük güzelliğe sahip. Özellikle Posof ilçemiz yeşilin ve doğanın en güzel olduğu nadir yerlerden bir tanesidir. Bu doğayı istiyoruz ki daha da güzelleştirelim. Bu amaçla gelecek nesillere yeşil bir kent, yeşil bir köy ve kalıcı bir eser bırakmak için ‘her köye bir orman’ kampanyası başlattık. Bu anlamda muhtarlarımıza büyük görevler düşmektedir. Köylerimizde mera vasfını kaybetmiş alanları tespit ederek, bu alanlarda ağaçlandırma çalışması yapacağız. Hep beraber şehrimizi, köyümüzü biraz daha güzelleştirme adına elimizden gelen çabayı gösterelim” diye konuştu.
Vali Deniz toplantı sırasında muhtarların ilettiği sorun ve taleplerini de dinleyerek, notlar aldırdığı kurum müdürlerine, sorun ve taleplerin hızlı bir şekilde sonuçlandırılması yönünde talimat verdi.
İlçeyi ziyareti sırasında bir çay ocağına giden Vali Deniz, burada bulunan vatandaşlarla birlikte çay içerek, bir süre sohbet etti. Esnaf ziyaretlerinde de bulunan Vali Deniz ilçe merkezinde karşılaştığı çocuklar ve vatandaşlarla görüşerek, sohbet etti. Vali Deniz, sigara kullanan bazı vatandaşları sigarayı bırakmaları konusunda ikna etti.
İlçe ziyareti kapsamında, yapılacak olan hastane ve diğer kamu yatırımları için uygun bölgelerde ve kamuya ait şantiyelerde incelemelerde bulunan Vali Deniz, daha sonra Eminbey Köyü ilkokulunu ziyaret etti. Okul da görev yapan öğretmenlerle toplantı yapan Vali Deniz, girdiği dersliklerde öğrencilerle sohbet etti. Vali Deniz, ilçe de ki halk kütüphanesinde de incelemelerde bulundu.
Özel İdare tarafından çalışmalar yapılan gurup köy yollarını da inceleyen Vali Deniz, daha sonra ilçeden ayrıldı.