Kütahya’nın Şaphane ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün açmış olduğu el beceri kursuna katılan hanımların el emeği göz nuru dökerek yıl içerisinde yaptıkları birbirinden ilginç emekleri düzenlenen sergi ile halkın beğenisine sunuldu.
Göz kamaştıran serginin açılış kurdelesini protokol ve kursiyerlerle birlikte kesen Şaphane Kaymakamı Asım Solak, hayat boyu öğrenmenin okullar ile sınırlı kalmadığını söyledi.
Açılışını yapmaktan onur ve gurur duydukları el beceri kursunun hayat boyu öğrenmenin okullar ile sınırlı kalmadığının tipik bir örneğini oluşturduğuna vurgu yapan Kaymakam Solak, “Öğrenmenin yaşı yok. 7’den 77’ye herkes hayat boyu öğrenmenin kapsamı alanı içerisine giriyor. Şaphaneli hanımlarımızı kutluyorum. Bu gün sergiledikleri birbirinden ilginç el emeği göz nuru eserleri gerçekten göz kamaştırıyor. Kendilerini kutluyorum” dedi.
Şaphane Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Fuat Bayri, yıl içerisinde açtıkları 142 ayrı kurs ile ilçe genelinde toplam 3 bin 242 kursiyeri eğittiklerini söyledi. Kursa katılımın yüksek olmasından büyük bir onur duyduklarını ifade eden Bayri, “Açtığımız kurslara katılım çok yüksek oldu. İlçe nüfusumuzun yüzde 46’sı kursa katılarak Kütahya rekorunu kırdı” şeklinde konuştu.
Sergi açılışına Şaphane Kaymakamı Asım Solak, Şaphane Garnizon Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Mustafa Arıkan, Şaphanenin CHP’li Belediye Başkanı Rasim Daşhan, Protokol, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
Bir hafta süreyle açık tutulacak sergi açılışında başarılı kursiyerlere belgeleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.(MY-EFE)