Bursa’da Arap turistler için Osmanlı mimarisinde özel villalardan oluşan köy yapılacak
Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, Arap turistlerin son yıllarda Bursa’ya olan ilgisinin hayli arttığını belirterek, "Bursa şehrine Allan büyük nimetler bahşetmiş. Türkiye’ye gelen Araplar da Bursa’ya uğramadan gitmiyor. Bursa’ya gelen her Arap turist mülk sahibi olmak istiyor. Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn’den gayrimenkul için büyük talep var. Şu anda mevcut hazır olanları aldıklarını bize söyleyen Araplar, kendilerine özel projeler yapılmasını talep ediyor. Böyle bir proje milyon dolarları bulacağı için, kendilerinden ülkelerinde talep toplamalarını istedik” dedi.
En kısa zamanda böyle bir projeye imza atacaklarını ifade eden Müftüoğlu, “Arsayı onlar alacak. Müteahhitlik işlerini biz üsteleneceğiz. Kendilerine birkaç mevki gösterdik. 90 dönümlük araziye içinde 70’e yakın villanın olacağı bir site yapacağız. Osmanlı köyü mimarisinin izlerini taşıyan bir proje yapacağız. Onların da hoşuna gidecek bir proje olacağına inanıyorum. Çünkü Araplar burada yeşili ve suyu bir arada bulmaktan memnun” dedi.
Bursa’nın Arap dünyasına yönelik yatırımlarının geçmişe dayandığını ifade eden Müftüoğlu, yakın zamanda Arap işadamlarının Bursa’da bir alışveriş merkezi yapmak için teşebbüste bulunacağını sözlerine ekledi