Adana Eczacı Odası’nın “Birlikte Düşünüyoruz” çalıştayında eczacının, eczacılığın ve meslek örgütlerinin geleceği masaya yatırıldı.
Çalıştayda “Eczacının, Eczacılık Mesleğinin Geleceği ile İlgili Tespitler”, “Eczacı Odaları ve Mesleki Birliğimiz TEB’in Geleceği ile İlgili Tespitler”, “Eczacı Kooperatiflerinin Geleceği ile İlgili Tespitler” konularında üç ana başlık altında ele alındı.
Adana Hilton Oteli’nde düzenlenen çalıştayda konuşan Adana Eczacı Odası Başkanı Ersun Özkan, “Eczacılıkta sürekli değişiklikler olmaktadır. Değişen sağlık politikaları, dermokozmetik ürünlerin popülerleşmesi, fitoterapötiklerin gündemde ön sıralarda olması, GSS sistemi, ilaç fiyat kararnamesi/sürekli düşen ilaç fiyatları, ilaçta karlılığın azalması gibi gerçekleşen her değişimde biz eczacılar ciddi anlamda sıkıntılar yaşamaktayız" dedi.
“Eczacılık için söyleyecek sözümüz var” diyerek sizlerle bu çalıştayı düzenlediklerini ifade eden Özkan, şöyle devam etti:
"Amacımız, Türkiye’deki değişen toplumsal ihtiyaçlar ve değişen sağlık sistemi çerçevesinde mesleğimizin geleceğini karşılaşabileceğimiz sorunlarla ilgili tespitler yapmak, çözüm önerileri sunmak ve pratik projeler geliştirmektir. Bu çalıştay sonucunda ortaya çıkan projeleri bir kitap haline getireceğiz. Bu kitapları TEB ve tüm eczacılara göndermekle birlikte Haziran ayında yapılacak bölgeler arası toplantısına gelen tüm oda yöneticilerine dağıtmayı planlıyoruz."
Adana Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyesi Betül Taştepe’nin slayt sunum ile yaptığı bilgilendirmenin ardından altı gruba ayrılan eczacılar çalışmalarını gün boyu sürdürdü.