Balıkesir’in Edremit ilçesinde 5 sene önce evlendiği gün kaçan eşini hala bulamayan vatandaş, dolandırıldığını iddia ederek, boşanmak istediğini söyledi.
Osman Nuri Kasapoğlu (91) isimli vatandaş, 5 sene önce evlendiği gün kayıplara karışan eşini arıyor. Boşanmak isteyen ve bunun için eşini bulmaya çalışan Kasapoğlu, yaşadığı olayı şöyle anlattı:
"İzmir’den bir tanıdığımız vasıtasıyla Manisa’nın Salihli ilçesinden bir kadınla tanışıp evlendim. Bana 66 yaşında olduğunu söyledi. Ancak daha sonra 46 yaşında olduğunu öğrendim. Nezihe Akkaya isimli bu kadınla evlendim. Evlilik sözleşmesi de yaptık. Nikahtan sonra beyaz eşya aldık. Manisa’da borçlandırıldım. Ardından Edremit’e geldik. Eve girmeden, ’Oğlum kaza geçirmiş’ diyerek beni bırakıp gitti. Gidiş o gidiş. Telefon numarasını bile vermedi. Aramadığım yer kalmadı. Söylediği yerleri araştırdım, böyle bir kimse olmadığını öğrendim. Ben birlikte yaşamadığım kadınla evliyim, ancak boşanamıyorum. Yaşlı halimle artık uğraşacak gücüm kalmadı. Gönderdiğim tebligatlar ulaşmadığı için davalar düştü. Cumhurbaşkanımız, başbakanımız, savcılarımıza, hakimlerimize sesleniyorum. Bu kadın 5 yıldır yok. Biz nasıl evli oluruz? Ben dolandırıldım, kandırıldım. Mahkeme bana, ’karını bul’ diyor. Koskoca devletim bu kadını bulamıyorsa ben nasıl bulayım? Bu yaşta benim gücüm yeter mi? Bu kadın Manisa Salihli nüfusuna kayıtlı. Ölsem maaşımı alacak. Bunu içime bir türlü sindiremiyorum. Çok üzülüyorum. Yetkililerin Allah rızası için bana yardımcı olmasını istiyorum. Ölürsem gözüm arkada kalacak."