Türk Hava Kurumu’nun (THK) Kuruluşunun 90. yılı kutlama faaliyetleri kapsamında THK Karabük Şube Yönetimi Vali Orhan Alimoğlu’nu ziyaret etti.
Valilik Makamında gerçekleşen ziyaret programına THK Karabük Şube Başkanı Cihan Saraç, Yönetim Kurulu üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatları ile kurulan ve bu yıl 90. yılını kutlayan Türk Hava Kurumunun çalışmaları hakkında bilgiler veren Karabük Şube Başkanı Cihan Saraç “Bizler gelecek nesillere daha iyi hizmet verebilecek, gençlere havacılığı sevdirebilecek bu güzide kurumu daha iyi noktalara taşımak için elimizden gelen gayreti sizlerin de desteğiyle gösteriyoruz. Bizleri Kabul ettiğiniz için şahsım ve Yönetim Kurulu arkadaşlarım adına teşekkür ederim.”dedi.
Türk Hava Kurumunun ülkemizin en köklü kuruluşlarından biri olduğunu ifade eden Vali Orhan Alimoğlu “Havada da, karada da, denizde de insan için yapılacak çok iş var, işleri bölüşmek lazım. Herkes kendi bölümünde, kendi seçtiği alanda en iyi hizmetleri yapma gayreti içersinde olmalı. Ülkemiz son yıllarda havacılık alanında çok büyük adımlar atarak uçak sayısını arttırdı. Uçakla seyahat eden vatandaşlarımızın sayısı da arttı. Havanın kullanılmasını en akıllı ve en iyi şekilde yaparsak mesele kalmayacak. Türk Hava Kurumu insanları havacılığa özendiriyor, havacılığın önemini vurguluyor. Bu güzel ve önemli hizmetlerin en iyi şekilde yapmaya devam edeceğinize inanıyorum. Üniversite ve liseli gençlerimizin de ilgisinin olması sevindirici bir durum. İnsan gençliğinde işleri fark eder, ilgi duyarsa o alanda yol alıyor, tecrübe sahibi oluyor. Hepinizi tebrik ediyorum, yeni göreviniz hayırlı olsun.”dedi.