Diyarbakır’da bir okulun önünde kapkaç yapmaya çalışırken okul görevlileri tarafından yakalanan bir çocuk, okul müdürü ve 3 yardımcısı tarafından Emniyet Müdürlüğü yerine PKK’ya yakın bir derneği teslim edildi. Çocuğun dernekte dövülmesi üzerine gözaltına alınan okul müdürü, 3 yardımcısının da aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklandı.


Diyarbakır Valiliği, bölücü terör örgütü mensuplarının ve örgüt adına eylem ve faaliyetlerinde bulunanların deşifre edilerek yakalanmalarına yönelik olarak devam eden çalışmalar kapsamında operasyon düzenlendiğini açkladı. Açıklamada, şöyle denildi:

"İlimizde, küçük yaşta bir çocuğun alıkonularak terör örgütüne müzahir bir derneğe götürülmesi ve burada darp edilip, terör örgütü içerisinde faaliyetlerde ve kanunsuz eylemlerde bulunması yönünde tehdit edilerek baskı altına alınması olayını gerçekleştiren ve aralarında 1 okul müdürü ve 3 müdür yardımcısının bulunduğu 6 şüpheli şahıs, 06.05.2015 günü yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Söz konusu soruşturma, bir okulun önünde kapkaç yapmaya çalışırken okul görevlilerince yakalanan yaşı küçük bir çocuğun, okul yetkilileri tarafından örgüte müzahir bir derneğe teslim edilmesi ve dernekte darp edilerek, molotof, el yapımı patlayıcı (EYP), taş atması ve kanunsuz eylemlere katılması karşılığında örgüt mensuplarınca ailesine teslim edilmesinin öğrenilmesinden sonra başlamış olup, yakalanan şüpheliler, 07.05.205 tarihinde çıkarıldıkları mahkemede, ’silahlı terör örgütüne üye olmak, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak’ suçlarından tutuklanmışlardır."