AYDIN'ın ilçelerinde sırayla yürütülen eğitim çalışmaları kapsamında, itfaiye erlerine teorik ve pratik dersler veriliyor. Son olarak Germencik'te gerçekleştirilen uygulamalı eğitimde; itfaiye erlerine kendilerini nasıl koruyacakları, araçtan yaralı kurtarma, yanan araçların söndürülmesi, yangına müdahale ve diğer konular uygulamalı olarak gösterildi.
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, ilçelerdeki tüm itfaiye personeline bilgilerin pekiştirilmesi ve eksikliklerin giderilmesi için eğitim veriyor. Didim'de başlayan eğitimler Söke, Bağarası, Akbük ve Kuşadası'nın ardından Germencik ile sürdü. Uzman Eğitmen Mutlu Işık tarafından verilen 14 günlük eğitimden geçen itfaiye erlerine, yangında kendini koruma, yanan evde kalan yaralıları kurtarma, eve giriş taktikleri, yanan LPG tüpü ve araçlara karşı nasıl müdahale edecekleri, kaza yapmış bir aracın içinde mahsur kalmış yaralıyı aracı keserek nasıl sağlıklı bir şekilde kurtaracakları konuları uygulamalı olarak gösterildi. Eğitimlerin Büyükşehir bünyesinde görev yapan 450 itfaiye personelinin tamamına verileceği belirtildi.
BİLGİLER PEKİŞTİRİLDİ
İtfaiye personelinin yapılan eğitimlerle bilgilerini yenilediğini, bilmediklerini ise öğrendiklerini belirten Uzman Eğitmen Mutlu Işık, "Büyükşehir olduktan sonra tüm ilçelerdeki itfaiyeci meslektaşlarımızın eksik kalan bilgilerini güncelleme ve yenilenen eğitimlerinin pratikte devam etmesini sağlamak için 14 günlük bir eğitim çalışması yaptık. Bu eğitim programı Mayıs ayında Didim ilçesinde hem pratik hem teorik olarak başladı. Şu anda Germencik'te devam ediyoruz. Aydın Büyükşehir Belediyesi bünyesinde toplamda 450 itfaiye personeli var. Şu ana kadar yaklaşık 150 itfaiye personeli Türkiye standartlarındaki eğitim seviyesine ulaştı. Bu eğitimlerimiz tüm il bazındaki itfaiyeci arkadaşlara verilecek. Amacımız bu mesleği daha bilinçli, kazasız belasız daha dikkatli vatandaşlara da daha huzur ve güven içerisinde daha az kazasız günler geçirmesini öğretmek" dedi.

FOTOĞRAFLI