Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Afyonkarahisar Alanyurtlular Yardımlaşma Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği’nin yeni hizmet binası açılışına katıldı.
Açılışa Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Dernek Başkanı İbrahim Kartal, yönetim kurulu, dernek üyeleri ve çok sayıda Alanyurtlu katıldı. Derneklerin yerleşik düzene geçmesinin uzun yıllar aldığını belirten Başkan Kurt, bina alarak yerleşik düzene geçmelerinin büyük başarı olduğunu kaydetti. Başkan Kurt, “Türkiye’de en zor şey dernekçiliktir. Dernekte kim öne çıkarsa her şey onun sırtına kalır. Sizin derneğinizde görüyorum ki bir dayanışma var. Dolayısıyla başarılı bir sonuç elde etmişsiniz. Odunpazarı Belediyesi olarak sivil toplum kuruluşları ile içli dışlı olmamızı sağlayacak bir adımdır. Bu konuda iş birliğine ve desteğe hazırız. Sizlerle geleneklerimizi, göreneklerimizi, adetlerimizi kaybetmemek ve bunlarla birlikte çağdaş uygarlığı yakalamak adına birlikte çok büyük işler yapacağımızı düşünüyorum” dedi.
"ONLAR GİDİYOR BİZ GELİYORUZ"
Başkan Kurt konuşmasının devamında, “Yaşanacak bir Türkiye ancak derneklerle, sivil toplum örgütleri ile birlikte çalışmakla sağlanabilir. Sivil toplum örgütlerinin demokratik düzene sahip çıkmasıyla ortaya konulur. Pazar günü çok tarihi, kritik bir seçim var. Bu önemi bir günde herkesin vicdanı, aklı ile hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum. 13 yıldır çözülemeyen sorunlar bundan sonra aynı iktidar tarafından çözülemez. Değişim zamanı gelmiştir. Bu konuda hepinizin katkı vereceğine inanıyorum. Bu iktidarın yolu göründü artık bunlar gidiyorlar. Bunlar gidince biz geleceğiz, biz gelince demokrasiyi çok daha büyük boyutlarda geliştiririz hep birlikte daha iyi işler yapacağız” diye belirtti.
Başkan Kurt, dernek başkanına ve dernek üyelerine başarı temennisinde bulundu. Dernek üyelerine yeni hizmet binalarının hayırlı olmasını diledi.