Doğuş Esat BERME/MARMARİS (Muğla), () - MARMARİS Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin, kısa bir süre önce yaşama veda eden ünlü Türk denizcisi Sadun Boro'nun 'cennetim' dediği, sit alanı olan Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki Okluk Koyu'nda kaçak yapılaşmalara dikkat çekerek tepki gösterdi.
Türkiye'nin mavi tur güzergahındaki önemli noktalarından biri olan, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın zamanında yapılan Cumhurbaşkanlığı konutunun bulunduğu Okluk Koyu'nda kaçak yapılar, çevrecilerin tepkisini çekti. Koyda inceleme yapan Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin, ortaya çıkan tablonun hiç iç açıcı olmadığını söyledi. En çok sit alanının Muğla'da bulunduğunu kaydeden Kutengin şöyle konuştu:
"Muğlalı olarak en çok sit alanını bünyemizde bulunduruyoruz. Elbette burada yaşayan yerel halk için bazı sıkıntılar yaşanıyor. Ancak bu cennetin korunması için alınan kararlar bazı kişilere hiç uğramıyor. Geçtiğimiz günlerde aldığımız bir ihbar doğrultusunda merhum denizcimiz Sadun Boro'nun 'cennetim' dediği Okluk Koyu'nda incelemelerde bulunduk. Koyda çekek olmayan bir yere teknelerin çekildiğini, sit alanlarında denize sıfır taş duvarlar örüldüğünü ve deniz üzerinde yasal olmayan beton ve ahşap çok sayıda iskele yapıldığını gördük. Bu manzara çevreciler olarak bizleri derinden yaraladı. Konuyla ilgili dokümanları topladık. Bundan sonraki adımda gerekli yerlere gerekli başvuruları yaparak, bu alanların yeniden eski haline gelmesi için çaba sarf edeceğiz."
'BALIK BİLE AVLANAMAYAN KOYA ÇANAKLA ANTEN'
Koydaki bazı iskelelerin yanında denize dikilen direklerin üzerine çanak anten takıldığını söyleyen Kutengin, "Balık tutmak gibi insani ihtiyacın bile yasak olduğu bir koyda denize direklerle çanak anten dikilmiş. Burada bulunan teknelere ve çeşitli binalara TV yayını veriliyor. Bu cennete yapılan suikasttan başka bir şey değildir" dedi.

FOTOĞRAFLI