KARABÜK (AA) - AHMET ÖZLER - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor'un ligin ilk 16 haftalık bölümünde attığı 19 golün 13'ünde yabancı oyuncuların imzası var.

Kırmızı-mavili takımda, 4'ü yabancı ve 4'ü de Türk olmak üzere 8 futbolcu gol sevinci yaşadı.

Fildişili golcü Abdou Razack Traore, 5 golle takımının en fazla gol atan oyuncusu oldu. 

Takıma bu sezon başına dahil olan futbolculardan Demokratik Kongolu Domi Kumbela ve uzun süre sakatlık nedeniyle sahada olamayan Arjantin'li Valentın Nıcolas Vıola, attıkları 3'er golle Traore'yi izledi.

Geçen sezon Werder Bremen'den transfer edilen, ligin devre arasında yolların ayrılmasının ardından bu sezon yeniden takıma katılan Nijerya'lı santrfor Joseph Eneojo Akpala ise takımı adına 2 gol kaydetti.

Yabancı oyunculardan takım kaptanı Larrys Destın Mabıala ve uzun süredir sakatlık yaşayan orta saha oyuncusu Samba Sow ise henüz golle tanışamadı

Türk oyunculardan Onur Ayık, Fehmi Emre Güngör, Musa Çağıran ve Turgay Bahadır ise birer gole imza attı.

- Penaltıdan 3 gol

Karadeniz takımı, ilk 16 haftalık bölümde penaltılardan 3 gol kaydetti.

Rakip fileleri en çok ayak vuruşuyla havalandıran Karabük ekibi, bu yolla 12 gol buldu.

Bu sezon 2 golü de rakip oyuncuların kendi kalesine atmasıyla hanesine yazdıran takım, 2 golü de kafa vuruşuyla kazandı.

Topladığı 50 puanla 7. sırada tamamladığı 2013-2014 sezonunda ilk 16 haftalık bölümde kaleleri 16 kez havalandıran kırmızı-mavililer, bu sezon aynı dönemde 19 gol kaydetti. 

Geçen sezonun 16 haftalık bölümünde 14 golü kalesinde gören Karabük, bu sezon aynı dönemde kalesinde 22 gol yedi.

- "Takım ruhu daha önemli"

Takımı adına en çok gol atma başarısı gösteren Abdou Razack Traore, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önemli olanın takım ruhu olduğunu söyledi.

Bireysel başarıların da önemli olduğunu ancak takım arkadaşlarıyla bir şeylerin başarılacağına inandığını aktaran futbolcu, "Biz bir takımız. Yönetim, taraftar, teknik heyet ve bizler. Birlikte bir şeyler başarabiliriz. Bunlardan birisi eksik olursa başarı gelmez. Takım adına daha çok gol atmak için ben ve arkadaşlarım elimizden geleni yapacağız. Kardemir Karabükspor bu ligin kaliteli ekiplerinden. Bize güvenenlerin güvenini boşa çıkartmamak için mücadelemizi vereceğiz" diye konuştu.