Eskişehir Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü sahasında bulunan Eskişehir, Bursa, Bilecik ve Kütahya, yarın sabah saatlerinden itibaren yeni bir yağışlı sistemin etkisine girecek.
Konuyla alakalı Eskişehir Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yarın, Marmara (Bursa, Bilecik), Ege, Batı Akdeniz ile Batı Karadeniz’de görülecek yağışların genellikle yağmur ve sağanak; Trakya ile Marmara’nın yüksekleri, akşam saatlerinden sonra Kuzey Ege’nin iç kesimleri ile İç Anadolu’nun kuzeybatısında (Kütahya, Eskişehir) karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmasının beklendiği belirtildi. Açıklamada, “Salı; Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı (Kütahya, Eskişehir), Batı Karadeniz ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarının yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Kuzey Ege’nin iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı (Kütahya, Eskişehir) ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Pazartesi günü görülecek yağışların; Marmara’nın güney ve doğusu (Bursa, Bilecik) ile Kıyı Ege, Batı Akdeniz’de kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75 mm), salı günü ise Antalya’nın batı kesimleri, Muğla’nın doğusu ve Burdur çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Pazartesi günü görülecek kar yağışlarının; sabah saatlerinden itibaren Trakya’da, öğle saatlerinden itibaren Marmara’nın güneyi ile doğusunun (Bursa, Bilecik) yükseklerinde, akşam saatlerinden itibaren ise Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Kütahya ve Eskişehir çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor” denildi.
METEOROLOJİDEN UYARILAR
Yetkililer, bir takım uyarılar da yaptıkları açıklamada, şu ifadelere yer verdi:
“Rüzgarın bugün (Pazar) akşam saatlerinden itibaren Marmara ve Kuzey Ege’de güneybatı yönlerden, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren kuzey yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışlar ve rüzgarın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, heyelan, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı bacı gazı zehirlenmeleri, buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”