Erzincan’da Kutlu Doğum haftası Münasebetiyle “Asr-ı Saadet’e Yolculuk” sergisi açıldı.
Kutlu Doğum Haftasının başlamasıyla birlikte Erzincan Çiçekçi Baba Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği, Süreyya Hanım Kız Kur’an Kursu ve İl Müftülüğünün organizasyonuyla hafta boyunca devam edecek olan sergi, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, İl Müftüsü Yavuz Karabayır, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, müftü yardımcıları, daire amirleri ve vatandaşların katılımlarıyla açıldı.
İl Müftülük Konferans Salonu girişinde açılan serginin tamamını gezen ve sergilenen eserleri titizlikle inceleyen Vali Kahraman, “Kutlu Doğum Sergisini hayranlıkla izleyip güzel ve anlamlı bir sergi olduğunu ifade ederek bu güzel sergiyi hazırlamakta emeği geçen herkesi tebrik etmek bir insanlık borcudur.” dedi.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in hayatının doğumundan vefatına kadar maketler ve açıklayıcı tablolar halinde halka arz edildiği sergi, ziyaretçiler tarafından ilgi ve beğeni ile izlenildiği görüldü.
Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri, Çiçekçi Baba Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği ve Süreyya Hanım Kız Kur’an Kursu öncülüğünde hazırlanan eserlerin sunulduğu, asr-ı saadet yaşantısını temsil eden emek ürünü materyallerin halka sunulduğu sergide sinevizyon gösterileri ve çeşitli ikramlar da yer aldı. Haftanın anlam ve önemi dolayısıyla 1001 hatm-i şerif okunması, 1 milyon salavat-ı şerife getirilmesi ve serginin devam ettiği her gün için bir hatm-i şerif’in okunması da Asr-ı Saadet’e Yolculuk sergisinin anlamını ve kıymetinin ortaya konulduğu belirtildi.
Çok sayıda ziyaretçinin akınına uğrayan serginin hafta boyunca sürdürülerek, salavatların, ilahi ve kasidelerin seslendirildiği mûsikî eşliğinde ve Sahabe hayatını anlatan sinevizyon gösterileriyle hafta sonuna kadar devam edeceği belirtildi.