Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Başkent’teki kırsal ilçelerine dev destek yatırımlarının startı Çubuk’ta verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Çubuklu 8 bin çiftçiye vişne fidanı dağıtımıyla başlayan hizmetler kapsamında termal kaynaklar, tarım, hayvancılık, arıcılık ve balıkçılık başta olmak üzere pek çok konuda destek yatırımları yapılacak.
Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal ilçelere destek yatırımlarının ilki Çubuk ilçesi girişinde yer alan Serakent’te düzenlenen törenle gerçekleştirildi. 8 bin vişne fidanının dağıtım törenine katılan Başkan Gökçek, vatandaşların slogan ve alkışları eşliğinde yaptığı konuşmada, “Bugün gerçekten Ankara’da kırsal kalkınmayla ilgili olarak ilk adımımızı ciddi anlamda atıyoruz. Bu da Çubuk’a nasip oldu” dedi.
Seçimlerden önce bir takım sözler verdiklerini ve seçimlerle birlikte Özel İdare’nin yetkilerinin de Büyükşehir Belediyesi’ne geçtiğini hatırlatan Başkan Gökçek, “Bu sayede kırsal kalkınma için her türlü yardımı sizlere yapacağız. Hayvancılık ve ağaç tohumu yardımı yapacağız, termal yatırımlarda birlikte çalışacağız, özellikle sulama kanalları, sulama göletleri yapacağız. Bu ve bunlar gibi sayısız hizmetleri kırsal ilçelerimize sağlayacağız” diye konuştu.
Şimdiye kadar bu çalışmaların hazırlıklarını yaptıklarını ve 8-10 aydır da metotlarını oluşturduklarını ifade eden Başkan Gökçek, “Önce Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi kanalıya iki tane daire başkanlığı kurduk. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Jeotermal Daire Başkanlığı. Bu suretle bütün hizmetleri bu istikametlerde toplamaya çalıştık” dedi.
8 bin vişne fidesini 5 bin metrekarenin üzerinde arazisi olan Çubuklu vatandaşlara dağıtacaklarını anlatan Gökçek, yatırımların bununla sınırlı kalmayacağını kaydederek şunları söyledi:
“Yatırımlarımız her sene büyüyerek devam edecek. İnşallah önümüzdeki günlerde değişik ilçelerde arıcılık ile ilgili faaliyetlerimiz olacak. Bazı yerlerde tohum dağıtacağız. Bazı yerlerde de koyun, keçi gibi küçükbaş hayvanlar dağıtacağız. Dolayısıyla köylüye destek olacağız.”
ÇUBUK’A BÜYÜK TARIM DESTEĞİ
Çubuk Belediyesi’ne ait bir arazi üzerinde Çubukluların ürettiği malları satabilecekleri bir yer yapacaklarını kaydeden Başkan Gökçek, “Her yıl milyonlarca çiçeği Ankaramıza dikiyoruz. İstiyoruz ki bu çiçekler Ankaralı üreticinin ürettiği çiçekler olsun. 2 seneden beri buradaki seralarda Çubuklu arkadaşlarımız, köylü kardeşlerimiz fidancılık yapıyor, Ankara’ya çiçekler ve fideler üretiyorlar. Biz de milyonlarca fide ve çiçeği Ankara’ya ekiyoruz” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin bağlı şirketi ANFA aracılığı ile fidancılık işletmeleriyle işbirliği yapmaya devam edeceklerini anlatan Gökçek, Çubuklu üreticilere, “Ancak, hangi çiçeği talep edersek onu üretin ki çabucak dikimini yapalım” uyarısında bulundu.
TERMALDEN ASFALTA DESTEK
Çubuk’ta hayvancılıkla ilgili yapılan yerin 3 ay içerisinde bitirilerek hizmete gireceği, Karagöl’ün bu sene yeniden tanzim edilerek çok güzel bir piknik alanı olacağı, yol-asfalt ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında çalışmaların süreceği müjdelerini veren Gökçek, “Genel anlamda en çok asfalt döktüğümüz ilçelerden birisi Çubuk’tur” dedi.
En büyük yatırımın da ilçedeki jeotermal kaynağın, yani Melikşah’ın değerlendirilmesi olacağını anlatan Başkan Gökçek’in, “Melikşah için özellikle yerli ve yabancı yatırımcıları devamlı çağırıyorum ve davet ediyorum. Melikşah’ın teknik özellikleri sıhhi açıdan son derece yüksek. Dünyanın sayılı sularından birisi, 38-39 derece. Tam da sağlığa uygun, içine girilebilecek bir su. Bunu biran önce hizmete sokalım. Havaalanına yakın olması sebebiyle de buraya kurulacak güzel bir tesisin Ankara’ya büyük bir katkısı olacak. İnşallah bunu da gerçekleştireceğiz” sözleri büyük alkış aldı.
Gökçek, konuşmasının ardından sembolik olarak 15 çiftçiye vişne fidanlarını vererek, hayırlı olması temennisinde bulundu.