Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde yapımına kısa süre başlanan Hükümet Konağı temel atma töreni gerçekleştirildi.
Törene AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Hisarcık Kaymakamı Fethi Savran, Emet Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Aslanapa Kaymakamı Semih Altaş, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Gediz Kaymakamı Avni Kula, Çavdarhisar Kaymakamı Serhan Akyıldız, Altıntaş Kaymakamı Mehmet Alparslan, Domaniç Kaymakamı İhsan Erdurucan, Simav Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, daire müdürleri ve davetliler katıldı.
700 günde tamamlanması planlanan Hükümet Konağı inşaatının temel atma töreninin açış konuşmasını yapan Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan, “Hepimizin bildiği gibi 30 yıllık ilçe olmamıza rağmen, bir Hükümet konağı binamızın olmayışı Hisarcığımızın en büyük eksiklerinden bir tanesiydi. Bu sebeple bizlerde bu konu üzerindeki hassasiyetimizi gerek ilçe başkanlığımız, gerekse de seçim öncesi planlamalarımızda hep dile getirdik ve ilçemize yeni bir Hükümet konağı kazandırılması hususunda halkımıza söz verdik. Bu gün burada vermiş olduğumuz sözü Cenab-ı Hakk’ın izniyle tutabilmiş olmanın mutluluğu içersindeyiz. Bu yatırımın ilçemize kazandırılması hususunda şüphesiz en büyük emek sahipleri olan değerli devlet büyüklerimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na, İçişleri Bakanımıza, Kütahya Milletvekillerimize, Valimize, Kaymakamımıza ve Ak Parti ilçe başkanım Salim Turası’ya huzurlarınızda bir kerede daha sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren ben ve ekip arkadaşlarım halktan kopmuş vaziyette ve enkaz halinde olan belediyemizi tekrar halkla kucaklaştırdık. Saha çalışmaları yaparak esnafımızla, çiftçilerimizle, sivil toplum örgütlerimizle ve muhtarlarımızla bir araya gelerek istişare toplantıları düzenledik. Geçen 1 yıl boyunca sorunları yerinde gördük, teşhis ettik ve ivedilikle çözdük. Eğitim alanında, kültür, sanat, turizm, hayvancılık alanında, çevre ve rekreasyon çalışmaları başta olmak üzere pek çok alanda devrim niteliğinde uygulamaları hayata geçirdik, geçirmeye de devam ediyoruz. Turizm konusunda ilçemiz için hayati bir öneme sahip olan kaplıcalarımız kendi haline bırakılmış, projesi yarım kalmış, bakımsız ve perişan haldeydi. Göreve gelir gelmez kaplıcalar bizim ilçemizin tanıtım yüzü dedik, itibarlı bir hale getirdik. Yarım kalmış havuzları ve apartların yapımına hız vererek hizmete açtık. Gelen misafirlerimiz için sosyal bir alan yoktu. Yaklaşık 1,5 milyon TL’lik yatırım yaparak hemen mesire alanı, çevre düzenlemesi ve ışıklandırma projesi çalışmalarımızı hayata geçirdik. Proje kapsamında güneş panelleri sayesinde tesisimiz kendi enerjisiniz kendisi üretecektir. Tabi ki bu arada belediyemiz imkanlarıyla ilçemiz ve tesis arasına 2 km’lik orman yolu açma çalışmaları da sona ermek üzeredir. Aynı zamanda misafirlerimizin oturup yemek yiyecekleri bir tesis bile yoktu. Bu eksikliği gidermek için kaplıcamıza aynı anda 200 kişiye hitap edebilecek olan yeni restaurantımızın inşasına hemen başladık ve bu gün bitme aşamasına gelmiştir. Aynı zamanda termal tesisimizin büyük eksikliklerinden olan mescit ve 8 apart otel dairemizin inşaatına başlamış bulunmaktayız. En kısa zaman halkımızın hizmetine sunacağız inşallah.”dedi.
Çalışkan, Kanal Hisarcık Projesinin DSİ tarafında yatırım programına alınıp ihale edilme aşamasına getirildiğini belirterek,”Önümüzdeki dönemde İnşallah bu projemizde Hisarcık ve çevre yöremiz insanlarının hizmetine açılacak. Hisarcık Sanayi sitemiz zeminin yeniden düzenlenmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 70 bin TL’lik hibe alarak kısa bir sürede bu işi de nihayete erdirdik ve esnafımızın hizmetine sunduk.
Belediye başkanlığımız ve ilçe başkanlığımızın yoğun çalışmaları sonucu 5 senelik dönemde Ak Parti hükümeti tarafından ilçemize yaklaşık 81 milyon TL’lik bir yatırım gerçekleştirildi. İlçemize kazandırılan yatırımlar hususunda bu güne kadar bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na, ilgili Bakanlıklarımıza, Kütahya Valimiz Şerif Yılmaz’a, Kütahya millet vekillerimiz Soner Aksoy, Hasan Fehmi Kinay ve Vural Kavuncu’ya, Ak Parti Kütahya il başkanımız Ali Çetinbaş’a, eski il Başkanımız İshak Gazel’e, AK Parti ilçe başkanım Salim Turası’ya ve il genel meclisi üyelerimize de sonsuz teşekkürler ve minnetlerimi huzurlarınızda bir kere daha iletiyor ve desteklerinin devamını diliyorum. Yeni Hükümet konağı binamız ilçemize ve bölgemize hayırlı uğurlu olsun bereketler getirsin inşallah.” diye konuştu.
Daha sonra kürsüye gelen Vali Şerif Yılmaz, konuşmasının başında yeni hükümet konağının hayırlı olmasını diledi. Yılmaz,” 1987 yılında ilçe olan Hisarcık’ın bugüne kadar Hükümet Konağı yok. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız farklı binalarda, değişik yerlerde ve uygun olmayan şartlarda Hisarcık’lı hemşerilerimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Arkadaşlarımız gayret ediyor. Emeği geçen, çalışan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İki yıl önce Kütahya’da göreve başladığımda şimdiki Belediye Başkanı o zaman AK Parti İlçe Başkanı olan Fatih Çalışkan, İl Genel meclisi üyeleri ve kalabalık bir heyetle “Hoş geldin” ziyaretine geldiklerinde bana bazı taleplerinin yanında Hükümet konağı taleplerini de iletmişler ve “Hükümet Konağımız 2011 yılında o zamanki Başbakanımız, şimdiki Cumhurbaşkanımızın Simav ziyaretinde bize söz verdi ancak programa alınmadı. Valim bu konuda sizin desteklerinize ihtiyacımız var.” dediler. Ben de “ilçeye gelip göreyim, görmeden karar veremem.” dedim. İlçe ziyaretini yaptığımızda, hakikaten mevcut Hükümet Konağının şartlarının uygun olmadığı gördük. Bundan sonrada çalışmayı başlatalım istedik. Hükümet Konaklarının yıllık yatırım programları belli olmuştu. Bu nedenle ek programa aldırmamız gerekiyordu. Vekillerimizin de gayretiyle Hükümet Konağı ek yatırım programına alındı. 2013 Ekim Ayında Yüksek Planlama Kurulunun yatırım programına alındı. Bu tarihten sonra hem Kaymakam, hem de İlçe Özel İdaresinde görevli arkadaşlarımız yoğun bir şekilde çalışmaya başlamışlardır. Arkadaşlar maketini gördüğünüz hükümet konağının örneğinin bulunduğu ilçelere gidilerek bizzat yerinde görüp, bizim şartlarımıza uygun hale getirmek suretiyle projenin kısa sürede bitilmesini sağlamış olduk ve 29 Eylül 2014 tarihinde ihalesi yaptık. 28 Ocak 2015 Tarihinde de sözleşmeyi imzaladık. Akabinde mütehatimiz inşaata başladı. İnşaat iki yıl gibi bir süre gözüküyor. Kaynaktan sıkıntımız. Mütehatimiz ne kısa süre içerisinde bitirip parsını alır, inşaatı tamamlarız. Hükümet Konağımız da artık bütün dairelerimizin bir arada bulunduğu ve engelli erişimine uygun yeni ve modern bir şekilde hizmet verme imkanına kavuşmuş olacağız.” şeklinde konuştu.
Konuşmalardan sonra İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül tarafından okunan dua ve kesilen kurbanın ardından Hükümet Konağının temeli AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Hisarcık Kaymakamı Fethi Savran ve Hisarcık Belediye Başkanı Fatih Çalışkan tarafından birlikte atıldı.
Temel atma töreninin ardından Vali Şerif Yılmaz Yenidoğan Mahallesinde yapımı tamamlanan ve Anadolu Lisesine tahsis edilen 16 derslikli merkezi okulun açılışını yaptı.(MA-EFE)