Turgutlu Organize Sanayi Bölgesinin hem yönetim kurulu hem mütevelli heyetinde değişiklikler oldu. Turgutlu OSB’nin yeni oluşan Mütevelli Heyetine Manisa Valisi Erdoğan Bektaş başkan olurken, Turgutlu OSB Yönetim Kurulu Başkanlığına da Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin geldi.
Turgutlu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Turgay şirin OSB Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında yapılan değişiklikler hakkında bilgi verdi.
Turgutlu Belediye Başkanı ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Şirin yaptığı açıklamada, "Manisa Valimiz Sayın Erdoğan Bektaş, OSB konusunda çalışmalara ortak olmak adına böyle bir talepte bulundu ve kanun hükmü gereği kendisi Turgutlu OSB Mütevelli Heyeti Başkanı oldu. Turgutlu OSB’de yüzde 88 hisse Turgutlu Belediyesine, yüzde 6’lık hisse Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası ve yüzde 6’lik hisse de Yatırım İzleme ve Koordinasyon Daire Başkanlığına yani Valiliğe ait. Valilik Manisa bölgesinde kendi hissesi olan OSB’lerde etkin görev almak istedi ve bu nedenle sayın valimiz Mütevelli heyetinin başkanı oldu. Kanun hükmü gereği Valilik başkanlık ettiği için başkan vekilliğine belediye dışından bir ismin geçmesi gerekiyordu ve bu isimde TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Faruk Aydın oldu" dedi.
Vali Erdoğan Bektaş’ın OSB’ler konusunda oldukça deneyimli olduğunu ve Turgutlu OSB’ye de önemli katkılar sunacağını belirten Turgay Şirin şunları söyledi:
"Valimizin Mütevelli heyetinin başına geçmiş olmasının OSB’mize güç katacağına inanıyoruz. Kendi bilgi birikimi, tecrübesi ve devlet geçmişi olarak hem de bir takım resmi kurumlarla olan koordinasyonu konusunda bize güç katacaktır. Daha güçlü bir yönetim şemasıyla bundan sonra daha hızlı adımlar atılacağına inanıyoruz. Bakanlık ve kamu kurumları ile ilgili girişimlerde valimiz bizlerinin önünü açacağına inancım tamdır. Göreve geldiğimizden bu yana OSB olarak 15-16 Milyon TL gibi bir yatırımımız oldu ve bunlar OSB kasasından yapılan yatırımlardır. Hedefimiz 2015’in 4 ve 5’nci aylarında alt yapımızı tamamen bitirmek idi ve bunda da bir sapma söz konusu değil. Planladığımız gibi yolumuza devam ediyoruz" dedi.
Bu arada daha önce OSB Yönetim Kurulu Başkanı olan Yaşar Çetinkaya’nın, OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görevini yürüteceği öğrenildi.