Saadet Partisi(SP) ve Büyük Birlik Partisi(BBP)’nin oluşturduğu Milli İttifak adayları Gençler Çay Evinde vatandaşlarla bir araya geldi. Saadet Partisi Milletvekili Adayı Duran Soyuğur “D8 kurulsun ve Müslüman ülkeleri sömürülmesin ABD ve Avrupa bizden sadaka dilenir” dedi.
Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisinin 7 Haziran genel seçimleri için oluşturduğu Milli İttifak adayları Gençler Çay Evinde vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların sorunlarını dinleyen adaylar seçilmeleri ve hükümeti kurmaları taktir de herkes eşit olarak hakkını vereceğini açıkladı.
Saadet Partisi 2.Sıra Milletvekili Adayı Duran Soyuğur “ Yaş itibari ile dünü görmüş, bugünü görmüş insanlarız. Bir seçime gidiyoruz. Bu seçimde kimse yeni olarak ortaya çıkmadı. Herkesin icraatlarını bilen duyan arkadaşlarımız var. Biz iktidara geldiğimizde herkese hakkını verdik. 24 lira yıllık artış sizleri memnun ediyorsa bizim size söyleyecek herhangi bir sözümüz yoktur. Fakat parayı nereden bulacak diye söylentiler var. Biz bunu geldiğimizde verdik. Hem de nasıl verdik biliyor musunuz? 1 kuruş zam yapmadık. 1 kuruş vergi koymadık. Üstelik insanlara dağıttığımızdan daha fazlasını sirkülasyondan dolayı alışverişin artmasından dolayı vergi olarak topladık. Vergi olarak geldi” dedi.
Soyuğur “ Vardiyalar 1 kere çalışırken, üretim satıldığı için vardiyalar 3 kereye çıktı. Bizim zamanımızda asgari ücret ile 32 tane tüp alınıyordu. 22 tane küçük altın alınıyordu. Şimdi asgari ücret ile 5-6 tanesini alamıyoruz. O bakımdan biz bunları zamanında yaptık ve yine yaparız. Refah-Yolun yıkılmasının 2 tane nedeni vardır. Yani hoca namazında niyazında birisi olduğu için değil yıkılması. Havuz sistemini kurduk. Bankaların verdiği yüzde yüz elli beş oranında verdiği faizi havuz sistemi ile devlet kuruluşları temin etti ve bir kuruş borçlanmadık. O bakımdan Allah’ın izni ile biz bu işin ehliyiz” diye konuştu.
Soyuğur son olarak “ D8’ler işlerlik kazansın, Müslüman ülkeler sömürülmesin samimi söylüyorum kaynak falan değil ABD’si, Avrupası sadaka dilenir” ifadelerinde bulundu.