AK Parti’den Şırnak milletvekili aday adayı olan eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Salih Yıldırım, partisinin Silopi ilçe teşkilatını ziyaret etti.
AK Parti Silopi ilçe yönetimi tarafından karşılanan Prof. Dr. M. Salih Yıldırım’a AK Parti Cizre, İdil ve Şırnak il teşkilatı eşlik etti. Burada çözüm sürecine değinen Yıldırım, seçim döneminde yapılacak ve yapılması ön görülen çalışmaları açıkladı. Silopili vatandaşların sorularını cevaplayan Yıldırım, "Bugün Kürtlerin demokratik değerleriyle alakalı beklentilerinin çok büyük bir kısmının gerçekleştiğini memnuniyetle söylemek mümkündür. Ve bu gerçeklikte en büyük katkı payı Adalet ve Kalkınma Partisi’nindir" dedi.
Daha sonra gazetecilerin sorularına cevap veren Yıldırım, "Başımıza gelen bu sıkıntılar tesadüf değildir. Bizim kendimizi sorguya çekmemiş ve nerede hatalı olduğumuzu çözmemiz lazım. Bizim memleketimizin cennet köşesinde oluşumuzun nedeni seçim arifesidir. Genel seçimle ilgili çalışmalar başladı. Bizde Şırnaklı, Silopili bölge insanımızın sorunlarına ortak olmak için buradayız. Ümit ediyoruz ki hep birlikte hayırlara vesile olacak ve iyi işler gerçekleştireceğiz. Siyasilerin hepsinin söylemi budur diyeceksiniz. Ama bu kez farklı olacak. Bizim ekmekten, sudan, havadan daha önemli sorunlarımız var, Bu sorun barış sorunudur, Bu sorun demokrasi sorunudur. Bu sorun sadece bölgenin değil, sadece Kürtlerin değil tüm Türkiye’nin sorunudur. Ve bu sorunun bir tek çözümü vardır uzlaşı. Uzlaşının da bir tek çözümü vardır diyalog ve demokrasidir. Binlerce yıl birlikte yaşamış Kürtler ve Türkler, din birlikteliği, kültür birlikteliği, tarih birlikteliği ve gelecek birlikteliklerini öne taşıyarak uzlaşıyı gerçekleştirecekler. Onurlu bir barış hepimiz için anlamlı bir gelecek olacaktır. Bunun önemini de değerini de hepimiz ağır bedeller ödeyerek öğrendik. Ümit ediyorum ki inşallah kısa süre içerisinde akıl gereğini yapacak uzlaşı zemininde hepimiz el ele birlikte kutlayacağız ve gerçekleştireceğiz. Bu süreçte herkese ihtiyaç var, her kesime, her sorumluya, her katmana ihtiyaç var. Bugün Kürtlerin demokratik değerleriyle alakalı beklentilerinin çok büyük bir kısmının gerçekleştiğini memnuniyetle söylemek mümkündür. Ve bu gerçeklikte en büyük katkı payı Adalet ve Kalkınma Partisi’nindir. Belki diyeceksiniz ki hala yerine getirilmemiş olan hususlar olabilir. Bu anadilde eğitimle ilgili, vatandaşlığın tanımı ile ilgili, yerel yönetimler özerkliği ile ilgili engeller ortada gibi görünebilir. Ama temel sorun Kürtlerin, Türklerin kardeşlik hukuku temelinde bu coğrafyada özgürce birlikte sonsuza dek yaşamalarıdır ve bu konuda mutabakat vardır, bu konuda uzlaşı vardır ve bu konunun arkasında da hem Türk hem Kürt halkı vardır. Ümit ediyorum ki çok kısa içinde bunun gerçekleştiğini, realize olduğunu hep birlikte göreceğiz, kutlayacağız ve hep birlikte halay çekeceğiz" dedi.
Yapılan açıklamaların ardından Yıldırım ilçe merkezinden ayrıldı.