Sorgun ilçesine bağlı Gedikhasanlı Şehit Mustafa Önder Ortaokulu’nca hazırlanan Tübitak 4006 Bilim Fuarı sergisi törenle açıldı.
Fuar açılışına Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Süleyman Tefek, Musa Öcal, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Gedikhasanlı Şehit Mustafa Önder Ortaokulu Müdürü Muzaffer Yılmaz, bilim fuarı sergisinde 3 Sosyal Bilgiler, 2 Türkçe, 3 İngilizce, 2 Din Kültürü, 3 Matematik ve 8 Fen Bilimleri olmak üzere toplamda 21 projeyi katılımcılara tanıtıldığını söyledi.
Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan ise, Fuarda Fen ve Teknoloji alanında hayatımızı kolaylaştırmak için yapılmış olan projeler bulunduğunu, projelerde emeği geçen öğrenci ve öğretmenleri tebrik ettiğini, özellikle günlük hayatımızı kolaylaştıran projeleri çok beğendiğini ve değerlendirilmeleri gerektiğini belirtti.
Fuarda en ilgi çeken projeler ise Doğal Su Arıtma Projesi, Fotoğraflar Diliyle Hadisler ve Her şeyde Geri Dönüşüm projeleri fuarın ilgi gören projeleri oldu.